Yozgat'a katma değer sağlıyoruz

Okuduğunuz haber
YOZGAT'A İKİNCİ ÜNİVERSİTE!

Gazanfer Özışık dualarla

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Yozgat'a ikinci üniversite!

Yozgat'a ikinci üniversite!

Son yıllarda yapılan yatırımlarla eğitim merkezi olma yolunda önemli adımlar atan Yozgat için önemli yatırımlardan biri olarak gösterilen Adalet Eğitim Merkezi’nin açılışı bugün saat 11.00’de yapılacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılımı ile gerçekleştirilecek törenle hizmete girecek olan, Adalet Bakanlığı personellerinin eğitim göreceği Adalet Eğitim Merkezi, ikinci bir üniversite olma özelliğini de taşıdığı için şehrin ekonomisine de büyük katkılar yapması bekleniyor.

EKONOMİ      30 Mayis 2022 - 22:18     0

Yozgat'a ikinci üniversite!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Bakanlığı döneminde Yozgat’a kazandırdığı önemli merkezlerden biri olan Adalet Eğitim Merkezi’nin açılışı bugün saat 11.00’de yapılacak.

ADALET EĞİTİM

MERKEZİ AÇILIYOR

Ekonomisi özellikle memur ve öğrencilerin önemli katkısıyla ayakta kalan ve bu nedenle büyük öneme haiz olan Adalet Eğitim Merkezi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katılımı ile resmen hizmete girecek. 2017 yılında temeli atılan ve bugüne kadar bin 580 kişinin eğitim aldığı Eğitim Merkezi’nin Yozgat ekonomisine büyük katkısının olacağını belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezinin Resmi Açılış Töreni’nin 31 Mayıs Salı günü yapılacağını bildirerek, "Orası da ayrı bir istihdam kapısı oldu. 2022 yılında şu ana kadar 1580 kişiye burada eğitim verildi. Bizdeki eğitimler 1 haftalık, 2 haftalık, aylık düzene göre oluyor. Yılsonuna kadar 5 bin 140 kişiye eğitim verilmesi planlanıyor. Eğitime gelen personeller aynı zamanda Yozgat’ı da geziyorlar. Yozgat’a katkıları olacak. Burada ciddi bir akademik kadro da oluşuyor ve ayrı bir üniversite oldu burası. Ülkemize ve memleketimize hayırlı olsun" diye konuştu.

EKONOMİYE KATKISI BÜYÜK OLACAK

Yozgat ekonomisine de büyük katkı sağlayacak, ikinci bir üniversite olma özelliğini taşıyacak olan ve sadece birkaç büyük şehirde bulunan Adalet Eğitim Merkezi, Adalet Bakanlığı personellerinin eğitim göreceği 328 oda, 21 derslik, içinde spor salonu, konferans salonu gibi daha birçok üniteleri bulunan otel konforunda bir tesis şeklinde hizmet verecek. 12 Adet derslikte 504 kişiye eğitim verilecek olan 378 kişilik konaklama imkanı sunacak, 50.725 m2 kullanım alanı bulunan Tesis bulunduğu bölgenin sosyal ve kültürel gelişmesine de önemli katkı sağlayacak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor