Çelikel Kandili kutladı

Okuduğunuz haber
TAŞKIN KADİR GECESİ'Nİ KUTLADI

Ahlatçı'dan Kandil mesajı

Anasayfa   /    Güncel    /    Taşkın Kadir Gecesi'ni kutladı

Taşkın Kadir Gecesi'ni kutladı

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Mübarek Kadir Gecesi'ni kutladı, İslam Alemi'ne huzur mutluluk getirmesini temenni etti.

GÜNCEL      05 Nisan 2024 - 14:54     0

Taşkın Kadir Gecesi'ni kutladı

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, kutlanacak olan Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. İslam âleminin heyecanla beklediği, aynı zamanda Ramazan Bayramının da habercisi olan Kadir Gecesinin 27 Nisan Çarşamba günü kutlanacağını belirten Taşkın, Kadir Gecesinin, Allah’ın Müslümanlara lütfettiği faziletli gecelerden biri olduğunu belirterek, Müslümanların gafletten uyanacağı, günahlarının affı ve Allah’ın mağfiretine nail olabilmek için dualarda buluşulacağı bir gecenin feyzinde, Allah’ın rahmetiyle yeryüzünü nurlandıracağını belirterek şunları ifade etti: “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin İslam âlemi için anlamı ve önemi büyüktür. Seher vaktine kadar Allah’ın tüm nimetlerini kulları için bahşettiği, ‘isteyen yok mu vereyim’ dediği hayırlı bir gecedir. En faziletli ve kıymetli gecelerden biri olması Müslümanlar için büyük anlam taşıyor. Cenabı Allah Celle ve Celalühü’nün Kur'an-ı Kerim'de buyurduğu gibi; ‘Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Tâ fecrin doğuşuna kadar.’( (Kadir Suresi) inşallah bu mübarek gecenin feyzinden yararlanmak için çalışacağız. Peygamber Efendimiz aleyhisselatû v’es selem şöyle buyuruyor: ‘Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur’ân-ı Kerîm’i hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir.’ Kadir gecesinin manasını idrak ederek iyi değerlendirmek gerekir. Kadir gecesinde yapılan ibadetler son derece faydalı ve büyük kazanç sağlayacaktır. Yüce Allah, mübarek Kadir gecesini hakkıyla ihya eden kullar arasına bizleri de ilhak eylesin. Müslümanları içinde bulundukları durumdan kurtarsın ve selamete erdirsin. Bütün Müslümanların, Allah’ın af ve mağfiretine nail olan, bu gecenin bereketinden, takva ve nurundan nasiplenen kullarından olmasını, ülkemiz için, dünya Müslümanları için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, mübarek Kadir Gecenizi tebrik ediyorum.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor