Yozgat'ın ihracaatı yükselişte

Okuduğunuz haber
GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TAKİPÇİSİYİZ

Arslan Yeniden Refah'ta

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Gümrük Müdürlüğü'nün takipçisiyiz

Gümrük Müdürlüğü'nün takipçisiyiz

Yozgat’ta Gümrük Müdürlüğü olmamasından dolayı ihracatın büyük bölümü dışarıdan yapıldığına dikkat çeken TSO Başkanı Taylan Alakoç, Müdürlük kurulması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

EKONOMİ      18 Ocak 2024 - 17:13     0

Gümrük Müdürlüğü'nün takipçisiyiz

Ticaret Sanayi Odası Başkanı Taylan Alakoç, Yozgat’ın Gümrük Müdürlüğü beklentisini bir kez daha dile getirdi.  Yerinde üretime göre rakamların artık TÜİK’in hesaplamasıyla gerçek rakamların ortaya çıktığına dikkat çeken Alakoç, İhracat rakamımızı net olarak iller bazında gördüğümüz zaman belki de Gümrük Müdürlüğünü de buraya getirebileceğiz. Bunun da takipçisi olacağız” dedi.

Yozgat’ta Gümrük Müdürlüğü olmamasından dolayı ihracatın büyük bölümü dışarıdan yapıldığına dikkat çeken TSO Başkanı Taylan Alakoç, Müdürlük kurulması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

İlçe TSO Başkanlarının da katılımı ile düzenlenen Ekonomi Bülteni Tanıtım Toplantısında konuşan Başkan Alakoç, Yozgat ihracatında gerçekleşen sevindirici tablonun ilerleyen yıllarda da devam edeceğini ifade etti. Yaşanılan ekonomik sıkıntıların şirketleri önemli ölçüde etkilemesine rağmen Yozgat ihracatının 122 milyon dolara çıktığına işaret eden Başkan Alakoç,

TÜİK rakamlarına göre ihracat verilerinin yıllık en yüksek 55 milyon dolara ulaştığını görebilmiştik. Şu an TÜİK üretim yerlerine göre verileri hesaplamaya başladı. Üretim yerlerine göre hesaplama başlayınca bizim İstanbul, Ankara, Çorum, Samsun ve Mersin’den çıkan ihracat ürünlerimiz ilimizde değerlendirilmeye başlandı. Bu da 2023 itibariyle 122 milyon dolara tekabül etti. İlimiz bazında Yozgat’ın ekonomik durumunu iyi görüyorum. İleriye dönük daha yüksek rakamlar göreceğiz. İhracat rakamımızı net olarak iller bazında gördüğümüz zaman belki de Gümrük Müdürlüğünü de buraya getirebileceğiz. Bunun da takipçisi olacağız” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor