Yozgat'ın parası israf olmayacak!

Okuduğunuz haber
ÇEKEREK MERKEZ OLACAK

Yeni yılda evdeyiz!

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Çekerek Merkez olacak

Çekerek Merkez olacak

Çekerek Et Entegre Tesisi, Migros Ticaret A.Ş ile yaptığı sözleşmeyle ülke genelindeki tüm şubelerinin et tedarikini sağlayacak. Bu anlaşma, Çekerek ilçesinde ve bölgede hayvancılık sektörünü canlandıracak, istihdamı artıracak ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunacak.

EKONOMİ      28 Aralik 2023 - 13:25     0

Çekerek Merkez olacak

Çekerek Belediyesi ilçenin gelişimine katkı sağlayacak önemli bir anlaşmaya daha imza attı. Bölgesel olarak hizmet vermeye başlayan Et Entegre Tesisi  mezbahası,  Migros Ticaret A.Ş ile yapılan sözleşmeye istinaden ülke genelindeki tüm şubelerinin et tedariki için kesimler yapmaya başlayacak.

Belediye Başkanı Eyüp Çakır tesisin açılışında yaptığı konuşmada, “Çekerek Et Entegre Tesisi, bölgesel mezbahane olarak hizmet vermeye başladı. Tesiste, modern teknoloji ve sağlıklı koşullarda et kesimi ve işlenmesi yapılıyor. Tesise ilave edilecek et işleme ünitesi ve soğuk hava depoları ile kapasitesi artırılacak. Tesiste doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 80 kişiye istihdam sağlanacak” dedi.

Tesis, ilçenin tarım, üretim ve istihdam potansiyelini artırmayı hedefliyor. Başkan Çakır, yakında müjdelerini verecekleri istihdam projeleriyle Çekerek halkının doğduğu topraklarda doyuracaklarını söyledi. 2024 yılında başlayacak olan Çekerek Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi ile bölgedeki çiftçilere verilecek olan desteklerle besicilik yapan vatandaşların daha çok üreteceklerini ve daha fazla kazanacaklarını belirtti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor