Çekerek Merkez olacak

Okuduğunuz haber
YENİ YILDA EVDEYİZ!

Oda ve Borsalar tek ses

Anasayfa   /    Güncel    /    Yeni yılda evdeyiz!

Yeni yılda evdeyiz!

Yozgat insanının yeni yıl öncesinde tatil planı ya da lüks otellerde kutlama yapma gibi bir düşüncesi bulunmuyor.

GÜNCEL      28 Aralik 2023 - 13:37     0

Yeni yılda evdeyiz!

Ekonomik sıkıntıların kış aylarının gelmesiyle ciddi şekilde hissedilmeye başladığı Yozgat’ta vatandaşlar yılbaşı günü evlerinde yakınlarıyla eğlenerek geçirmeyi düşünüyor. Otel ve restoranlarda yeni yıla girmenin maliyetinin inanılmaz boyutlara gelince özellikle dar gelirli aileler, imkanları ölçüsünde evlerinde mütevazı bir yılbaşı gecesi programlıyor. Bu programı yaparken yılbaşı eğlencesini ucuza getirmenin telaşını da yaşıyor.

Yılbaşı öncesinde eğlence merkezleri şimdiden rezerve edilirken, Yozgat’ta vatandaşlar yeni yıla evlerinde mütevazı bir şekilde girmenin planlarını yapıyor.

EKONOMİ ELVERMİYOR

Ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu Yozgat’ta vatandaşlar yılbaşı günü evlerinde yakınlarıyla eğlenerek geçirmeyi düşünüyor. Otel ve restoranlarda yeni yıla girmenin maliyetinin inanılmaz denebilecek rakamlara ulaşınca,  özellikle dar gelirli aileler, imkanları ölçüsünde evlerinde mütevazı bir yılbaşı gecesi programlıyor. Bu programı yaparken yılbaşı eğlencesini ucuza getirmenin telaşını da yaşıyor.

Et ürünleri, meyve ve sebze, kuruyemiş, şekerleme gibi birçok ürünün bir arada bulunduğu marketlerde, yılbaşın öncesinde ciddi bir yoğunluğun yaşanması muhtemel olarak gösteriliyor. Dar ve orta gelirli ailelerin, yılbaşı akşamı için ihtiyaç duyduğu yiyecek ve oyunları almak için kesesine uygun olan pazar ve çarşılara giderek yılbaşı alışverişini yapması bekleniyor.

BİZ BÖYLE DE MUTLUYUZ

Yılbaşı günü evde geçirmekten mutlu olduklarını dile getiren vatandaşlar, "Tavuk, pilav ve salatanın bulunduğu sofrayı evde kurmak daha ucuza mal oluyor. Fırında pişirilmiş bir tavuk, pirinç pilavı, salata, tatlı ve ilave yiyeceklerle yılbaşı akşam yemeğini ortalama 500 liraya mal edebiliyoruz. Yemeğin ardından, portakal, mandalina, elma, belki biraz muz ve nardan oluşan meyve tabağı, çekirdek, leblebi, fıstık karışımlı kuruyemiş, yılbaşı akşamlarının vazgeçilmez oyunu tombala ile 2024 yılına merhaba diyeceğiz" diye konuştu.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor