Memur-Sen'liye jest

Okuduğunuz haber
FUARIN GÖZDESİ AMETİST

Her yağış çile demek!

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Fuarın gözdesi Ametist

Fuarın gözdesi Ametist

Aydıncık ilçesinde çıkartılan ve Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kurs sonrasında ekonomiye kazandırılan Ametist taşı ve diğer değerli taşların yer aldığı stand, Yozgat Evlilik ve Mobilya Fuarı’nın yine gözdelerinden oldu.

EKONOMİ      25 Mayis 2023 - 20:26     0

Fuarın gözdesi Ametist

Aydıncık ilçesinde çıkartılan ve Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kurs sonrasında ekonomiye kazandırılan Ametist taşı ve diğer değerli taşların yer aldığı stand, Yozgat Evlilik ve Mobilya Fuarı’nın yine gözdelerinden oldu. Türkiye’nin yerel otomobili TOGG’u görmek için gelen ziyaretçilerin mutlak suretle uğrak verdiği stantta yer alan süs eşyaları, fırsat verildiği zaman bayanların neleri başarabileceğinin de en güzel örnekleri olması açısından da büyük önem taşıyor.

Aydıncık Ametist ve Yarı Değerli Taşlar İşleme ve Tanıtma Derneği ve Aydıncık Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Nimet Türker, ilçelerinde çıkartılan ametist, kuvars, kalsedon, akik gibi taşların ekonomiye kazandırılması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Aydıncık Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kurslarda eğitim gören bayanların taşları işlediklerini belirten Türker, “Kursiyerlerimizin hünerli ellerinde işlendikten sonra kolyeye, yüzüğe, tespihe ve masa isimliği gibi ürünlerimizi Aydıncık Ametist ve Yarı Değerli Taşlar İşleme ve Tanıtma Derneğimiz de satışa sunuyoruz. Yine gelen talepleri de değerlendirerek ürettiğimiz malzemeleri ilgili makamlara ve kişilere ulaştırıyoruz. Kursumuzda bulunan bayanlar da hem meslek ediniyor hem de evlerinin geçimine destek oluyorlar” dedi.

Aydıncık Ametist ve Yarı Değerli Taşlar İşleme ve Tanıtma Derneği ve Aydıncık Kadın Girişimi Kooperatifi tarafından açtıkları standın ilgi görmesinin kendilerini hayli sevindirdiğini belirten Türker, ziyaretçileri bu güzel süs eşyalarını görmeye ve yakınlarını sevindirmek isteyenleri almaya çağırdı.

 

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor