Fuarın gözdesi Ametist

Okuduğunuz haber
HER YAĞIŞ ÇİLE DEMEK!

Yozgat'tan Reis'e tam destek

Anasayfa   /    Güncel    /    Her yağış çile demek!

Her yağış çile demek!

Yozgat'ta dün etkili olan yağış yine bazı dükkanların, evlerin alt katlarını vurdu, altyapı eksikliklerimizi bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

GÜNCEL      25 Mayis 2023 - 23:00     1

Her yağış çile demek!

Son yılların en yağışlı Mayıs ayını geçiren ve son bir haftadır  çok uzun sürmese de öğleden sonra yağan yağmura teslim olan Yozgat’ta özellikle dün yarım saat süren yağış hayatı durma noktasına getirdi. Özellikle ulaşımı vuran, vatandaşların hareket etmesini engelleyen yağış altyapı konusundaki eksikliklerimizi bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Yozgat’ta dün akşam saatlerinde başlayan ve oldukça etkili olan yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi.

TRAFİK FELÇ OLDU

Son yılların en yağışlı günlerini geçiren ve neredeyse her iki güne bir yağış alan Yozgat’ta dün insanlar bir anda şaşkına döndü. Saat 18.45  sıralarında başlayan yağış  19.00 sonrası şiddetini gittikçe arttırdı. Mazgalları tıkayan, cadde ve sokaklarda taşkınlara neden olan ve araç geçişlerini neredeyse imkansız kılan yağış nedeniyle vatandaşlar sığınacak yer bulmakta zorlandı.

ALTYAPI EKSİKLİĞİMİZ TESCİLLİ

Zaman zaman etkili yağışların olduğu Yozgat’ta kurumların da, halkın da bu konuda hiçbir hazırlığının bulunmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Belediye’nin yaptığı çalışmaların beklenilen sonuçları vermemesi, sıkıntılı bölgelerde gereken önlemleri almaması ve esnafın da daha önceki yaşanılan kötü tecrübelerden ders çıkartmaması, alışık olduğumuz görüntüleri az da olsa bizlere yaşattı.

İYİLEŞTİRME KAÇINILMAZ

Son iki gündür etkili olan ancak çok büyük sıkıntılar yaşatmasa da kanalizasyonları tıkayan, Sarahacılı TOKİ’de zemin katların, Yurt caddesinde dükkanların suyla dolmasına neden olan yağışların vereceği sıkıntıların en aza indirilmesi için tedbirlerin alınması kaçınılmaz olarak nitelendirildi. Yağmur suyu projesinin beklentileri karşılamaktan uzak kalması, Yozgat Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde başlayacak olan altyapı projesini daha bir anlamlı kılıyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 1 yorum yapılmış.

Yozgatlı Yusuf
Daha on sene önce Yağmur suyu tahliye sistemi döşenmişti! Muhtemelen 1800.000 Euro'ya malolmuştu!
12 Ay önce

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor