Narkotikten 10 tutuklama

Okuduğunuz haber
EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR DEYİN!

Eğitimciler şiddet yasası istiyor!

Anasayfa   /    Eğitim    /    Eğitimde şiddete dur deyin!

Eğitimde şiddete dur deyin!

Eğitim İş Yozgat İl Temsilciliği, eğitimde yaşanılan şiddet olaylarına son verilmesi ve yasanın bir an önce çıkartılması için Yozgat Valiliği önünde yaptıkları basın açıklamasında taleplerini ilettiler.

EĞİTİM      10 Mayis 2024 - 19:46     0

Eğitimde şiddete dur deyin!

Yozgat’ta faaliyet gösteren Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Sedat Tuygun, son zamanlarda eğitim kurumlarındaki şiddet olaylarına dikkat çekerek, eğitimde güvenliğin önemine vurgu yaptı.
Son yaşanan şiddet olaylarının ardından eğitim emekçileri olarak güvenlik endişelerini dile getiren Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Sedat Tuygun, özellikle son saldırıda bir öğretmenin yaşamını yitirmesiyle birlikte okulların güvenlik durumunun ne kadar ciddi bir boyuta ulaştığını gözler önüne serdiğini ifade etti.
Okulların, uluslararası anlaşmalarla korunması gereken en güvenli mekanlar olduğuna dikkat çeken Tuygun, Türkiye’deki şiddet olaylarının bu kutsal alanları da etkisi altına aldığını belirtti. Özellikle son dönemde yaşanan silahlı saldırıların eğitim camiasını derinden sarstığını ve acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.
Tuygun’un açıklamalarında öne çıkan bir diğer konu ise öğrenci disiplininde yaşanan sıkıntılar oldu. Yönetmelikler çerçevesinde okuldan atılan bir öğrencinin silahla okula dönerek müdürü hedef alması, eğitimde yaşanan sorunların boyutunu gözler önüne serdi. Bu durumun, eğitimde güvenliği sağlamak için acil adımların atılmasını gerektirdiğini vurguladı.
Eğitim İş Sendikası olarak, yaşanan bu olayların üzerine ciddiyetle gidilmesi ve eğitimde güvenliği sağlamak için gerekli adımların atılması çağrısında bulunan Tuygun, sorunların çözümü için hükümetten ve ilgili kurumlardan acil tedbirler alınmasını talep etti.
Eğitim camiasının yaşadığı bu endişelerin önemine dikkat çeken Tuygun, eğitimdeki sorunların ancak toplumsal dayanışma ve örgütlülükle çözülebileceğini belirterek, eğitim emekçilerinin haklarına ve güvenliklerine sahip çıkmak için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor