İşyerleri kapanmasın!

Okuduğunuz haber
DUYUN ŞOFÖRÜN SESİNİ!

Taner Hocadan uyarı 'Yeni dalgalar gelebilir!'

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Duyun şoförün sesini!

Duyun şoförün sesini!

Şoför esnafının yaşadığı sıkıntının çözümlenmesi için sürüş sürelerinin yeniden ayarlanması talep edildi.

EKONOMİ      02 Mart 2021 - 18:13     4

Duyun şoförün sesini!

 

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Latif Altın ve Şoförler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, şoför esnafının yaşadığı sıkıntıya çözüm üretilmesini istedi. Sürüş sürelerinin 4 + 4 + 4 Şeklinde 12 saatte çıkarılmasının talep eden Altın ve Bakıcı, “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve Yozgat milletvekillerimizin bu soruna çözüm üretmesini bekliyoruz” dedi.

Şoför esnafının sürüş sürelerinin uzatılması için Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Latif Altın ve Şoförler Odası Başkanı İlhami Bakıcı ve ilçe Şoförler Odası Başkanları ortak bir bildiri yayınladı.

Yaşanılan mağduriyetin giderilmesi talebinde bulunulan bildiride şu görüşlere yer verildi:

“Yozgat ili ve ilçe Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanları olarak üyelerimizden

almış olduğumuz şikayetler doğrultusunda; şehirler arası nakliye işiyle uğraşan şoförler kanununa göre 4,5 saatte bir mola vermek zorundadırlar ve molaların 15 ila 45 dakika arasında olması gerekmektedir. 45 dakikalık mola süresinin ardından araç sürücüleri bir 4,5 saat daha araç kullanabilirler. Kanunen araç sürücülerinin 24 saat içinde 9 saatten fazla yol yapmamaları zorunludur. 9 saati dolduran şoförlerimiz bazı tesislerin ve benzin istasyonlarının ağır vasıta kabul etmemesi, yeterli kamyon ve tır parkı olmamasından dolayı saatlere uymakta zorluk çekmektedirler. Bu gibi durumlarda mecburi süre aşımı yapılmaktadır.

Her süre aşımında ehliyetinden 20 puan düşmektedir. Bu durum 5 kere

tekrarlandığında ehliyete 1 yıl süreyle el konulmaktadır. Esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi için sürüş sürelerinin 4 + 4 + 4 Şeklinde 12 saatte çıkarılmasını talep etmekteyiz. Zorlu şartlar altında çalışan Şoförlerimizin bu haklı şikayetlerine çözüm bulunmasını Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve ilimizin değerli milletvekillerinden önemle rica ediyoruz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 4 yorum yapılmış.

Kemal önder
Yollarımız bu sisteme geçmemize elverişli uygulanırsa iyi olur
3 Yıl önce
Beytullah Özdemir
Amenna eyvallah pekâlâ çalıştırdıkları şoförün sigortası neden asgariden ödeniyor çalıştırdıkları şoförlerin yasal olan senelik izin neden vermiyorlar 24 saat teneke kutusunda hapis yatan şoförü neden sömürüyorlar 4++4+4 bu adam 12 saat araba sürecek arada dinlenmede verecek 1saat olsa 3 saat eder 12+3=15 saat ettimi geriye ne kaldı 9 saat sağlıklı bir uyku en az 6 saatle olur geriye ne kaldı 3 saat ALLAH CCC RIZASI İÇİN SORUYORDUM SİZDE GERÇEKTEN VİCDAN VARMİ .
3 Yıl önce
Ali atmaca
Bu konuda çalışmalarınızdan çok teşekür ederim sizlere zaten araç kullanım süresi yetersiz yolda trafik denetlemesine takılıyor kaptan örneğin istân antalya arası minimum 5 sefer araç durduruluyor ekipler tarafından bu kontrollerde şoförün sürüş süresi den minimum dur kak 1 buçuk saati böyle gitmekte 12 saat olması bir rahatlık getirecek mevcut şekliyle 25 ton yükle 9 saat tırlar ile 85 kilometre ile gidecem diye autres içi de olan şoförün kaza riski çok fazladır sürüş saat leri 12 saate mutlak çıkarılmalı trafik komisyonunda ic hastalikları uzmanı değile uzmanı ile bu kararlar alınmamalı işin er babına inmeli tır şoförlerini süratli stresli araç kullanmaya teşfik ediyor 9 saat sürüş ejnebi kanunlarını bırakalım hz ömer adaleti kanunu bize yakışır tagoraf uygulaması adalet li olması nı istiyorsanız vandan taksisine binen bir aile istanbula hiç durmadan gelir bil boluda uyur kaza yapar yok olur adalet ise karayolunda yürüyen tüm araçlara takılsın ulaştırma bakanına sizler gibi özveri ile çalışan tüm cemiyet başkanları çalışmalı bu konuda sizlere teşekür ediyorum saygı ile selamlıyorum
3 Yıl önce
Şener demirel
Ben tir şoförüyüm verilen 9 saatin yuk yükleme yerine gidip yuku yükleyip yola çıkasıya 4 satı bitiyor geri kalan süreyle bir yere varamıyorum onun için 4.4 .4 olmasını canı gönülden istiyorum bütün emeği geçecek yetkililere ilgi ve alakaları için tesekur ederim
3 Yıl önce

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor