Liglere virüs engeli!

Okuduğunuz haber
DAYANIŞMA ŞART!

Elazığ'da korkutan deprem

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Dayanışma şart!

Dayanışma şart!

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, salgının olumsuz etkilerini bertaraf etmek için hem devletin hem de halkın fedakarlıkta bulunması gerektiğini söyledi.

EKONOMİ      19 Mart 2020 - 20:26     0

Dayanışma şart!

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, salgının olumsuz etkilerini bertaraf etmek için hem devletin hem de halkın fedakarlıkta bulunması gerektiğini söyledi. Salgının sağlığı tehdit ettiği kadar ekonomiyi de tehdit ettiğini kaydeden Altın, “Bu süreçte başta ulaşım sektörü olmak üzere lokantalar, kıraathaneler, oteller, düğün salonları, tekstil ve gıda sektöründeki esnaf ve sanatkar ekonomik açıdan zor günler geçiriyor” dedi.

Koronavirüs nedeniyle dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de alınan önlemlerin ekonomide bir yavaşlamaya yol açacağı konuşulurken, bakanlığın genelgesinden sonra işsizlere yardım ve mülk sahiplerinin kiracılardan kira almasın önerisi tartışılmaya başlandı.

Söz konusu durumdan ötürü insanların kapalı alanlarda bulunmak istemediğini, bundan dolayı dükkanların kapanabileceği ve işletmelerin işçi çıkartmak zorunda kalabileceğini hatırlatan Altın, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Salgının olumsuz etkilerini bertaraf etmek için hem devletimizin hem halkımızın fedakarlıkta bulunması gerekiyor. Dükkan kiraları çok yüksek. Bu noktada devletimiz 3 ay boyunca kira desteği verebilir. Esnafımızın kredi borcu da bulunuyor. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı tedbirler içerisinde oldukça önemli destekler var ama sadece devletimizin değil bizlerin de fedakarlık yapması gerekiyor.”

Zor günlerde herkesin dayanışma göstereceğine inandığını vurgulayan Altın, birlik ve beraberlik içerisinde halkın birbirlerine destek vererek atlatacaklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor