TSO ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

Okuduğunuz haber
TİCARETİN KALBİNE HANÇER VURMAYIN!

Başer'den TOKİ'ye kavşak müjdesi

Anasayfa   /    Güncel    /    Ticaretin kalbine hançer vurmayın!

Ticaretin kalbine hançer vurmayın!

Yozgat esnafı, yıkılan Kız Meslek Lisesi yerine yapılacak Millet Kütüphanesinin başka yere konuşlandırılmasını, burasının iş merkezi olarak değerlendirilmesini istiyor.

GÜNCEL      26 Aralik 2022 - 18:04     0

Ticaretin kalbine hançer vurmayın!

Yozgat esnafı, yıkımı yapılan Kız Meslek Lisesi yerine yapılacak olan Millet Kütüphanesine karşı çıktı. Yüksek kiralar nedeniyle esnafın zor günler yaşadığını, dükkan sıkıntısının da günden güne arttığına vurgu yapılan açıklamada Millet Kütüphanesinin yerine iş merkezi yapılarak ticaretin hareketlendirilebileceğine dikkat çekildi.

Kız Meslek Lisesi yerine yapımı planlanan ve hafriyat çalışmaları devam eden Millet Kütüphanesi projesi tartışılıyor.

ESNAF İŞ MERKEZİ İSTİYOR

Yozgat ticaretinin kalbinin attığı Lise Caddesi’ni yıllarca okulların işgal ettiği, bu nedenle de gerçek anlamda beklenilen katkıyı sunamadığına dikkat çeken esnaf, Millet Kütüphanesi’nin başka bir yere yapılmasını talep etti. Esnaf adına çağrıda bulunan 2İz Optik Sahibi Hamdi Erciyas, burasının iş merkezi yapılmasını talep etti. Yozgat’ta ki dükkan sıkıntısının büyüklüğü nedeniyle iş yeri kiralarının inanılmaz rakamlara ulaştığına vurgu yapan, daha önceki projelerde düşülen hataların tekrarlanmamasını isteyen Erciyas, yaptığı çağrıda şu görüşlere yer verdi:

“Ticaretin kalbine hançer vurmayın..Yıkılan meslek lisesinin alt katı otopark,üzeri nostaljik işyerleri ve üzeri;havuzuyla,yeşil alanıyla mükemmel bir park olabilir.Kültür merkezinin yeri şuanki vali konağıdırValiye belediye uygun bir yere ultra lüx konak yapabilir.. Kısıtlı işyerleri ile sadece tek caddeye sıkıştırılmış yozgat ticaretinin büyük bir bölümünü oluşturan lise caddesi esnafı kira yükü ile inanılmaz zorda..Yıkılan yerlerin cadde tarafına iş yeri yaparak hem ticaretin sürdürülebilir olması,hemde istihdamın artırılması için Yozgat belediyesine açık çağrımdır. Bu çağrıya kulak vermeyen belediye Yozgat esnafına ihanet içindedir…!! Lütfen stat projesinde yapmış olduğunuz hatayı burda yapmayın..Bu şehir bizim..Bu şehri el birliği ile kalkındıralım.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor