OTONOMİ ŞEHRİ DOĞUYOR

Okuduğunuz haber
SUDA MİLYONLUK KAYIP ÖNLENECEK

Hasta yakınları mağdur olmayacak

Anasayfa   /    Güncel    /    Suda milyonluk kayıp önlenecek

Suda milyonluk kayıp önlenecek

Yozgat Belediyesi, aylık 5 milyon elektrik parası ödeyerek getirdiği suyun kayıp kaçağa giden yüzde 67'lik bölümünü önlemek için altyapıya yönelik dev projenin startını önümüzdeki ay verecek. Böylece hem asbestli borular değişecek hem de ay da 3 milyonluk gelir sağlanmış olacak.

GÜNCEL      14 Ocak 2022 - 19:54     0

Suda milyonluk kayıp önlenecek

 

SUDA KAYIP KAÇAK ÖNLENECEK!

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, mevcut içme suyu hattında kayıp kaçak oranının yüzde 67 gibi çok büyük bir orana sahip olduğunu belirterek, aylık 5 Milyon TL elektrik parası ödeyerek getirdikleri suyun 3’te 2’sini kayıp kaçağa verdiklerini söyledi. Bunu önlemek için altyapıya önem verdiklerini belirten Başkan Köse, Şubat ayı içerisinde Avrupa Yatırım Bankası’ndan alacakları kredi ile hazırlanacak ve ihalesinegeçilecek proje ile bu oranı aşağılara çekerek önemli bir gelir elde edeceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Celal Köse, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilde görev yapan ulusal ajans temsilcileri ile yerel gazete çalışanları ile bir araya geldi. Burada göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmaları aktaran Başkan Köse, özellikle suda yaşanılan kayıp kaçağı önlemek için altyapı konusunda çok ciddi bir projeyi önümüzdeki ay içerisinde gerçekleştireceklerini söyledi.

ASTBESTLİ BORULAR DEĞİŞECEK

SUDAKİ KAÇAK AZALTILACAK

Mevcut içme suyu hattında kayıp kaçak oranının yüzde 67 olduğunu vurgulayan Köse, “Çok büyük bir oran. Biz geldiğimizde biraz revize ettik. Yüzde 63’e düşürdük. Ama sonuca etki etmiyor. Biz Yozgat içme suyunu Musabeyli Cemil Çiçek Barajı ve Arapseyfi’den getirmek için geçen ayki enerji bedeli 2 trilyon 350 bin lira. Önümüzdeki ay ödeyeceğimiz para ise 5 milyon civarında. 5 milyon lira ile getirdiğimiz suyun üçte ikisini kayıp kaçağa veriyoruz. Büyüklerimiz orada destek verdi. Şubat ayında alt anlaşmamız bitecek. Şubat ayı ilk meclisimizde tekraren bununla alakalı Avrupa yatırım bankasından kredi kullanacağımıza ilişkin kararı aldıktan sonra Şubat ayı ortasında bitirip hemen ihalesine geçeceğiz. 18 ayda bitmesi gereken bir proje. Ama zor bir proje. Çünkü standartımızı düşürecek, yaşamımızı rahatsız edecek. Çünkü bazı sokaklarda kazılar olacak. Çamur, toz olacak. Biz gecemizi gündüzümüze katıp orada bu işimizi yapacağız. Kayıp kaçaktan dolayı Yozgat belediyemiz çok büyük zarar içerisinde. Ama şu anki Yozgat’taki borularımızın üçte 1’i asbest boru. Asbestli boru kanserojen madde ürettiği sağlık bakanlığı ve kuruluşlar tarafından açıklanmış. Evlerde bu borulardan su geliyor. Hadi biz sağlımızı geçtik. Evlatlarımızın, torunlarımızın, geleceğimizin sağlığı var. Dolayısıyla biz sade işin ekonomik boyutunu düşünmüyoruz. Biz işinde biraz sağlık boyutunu düşünüyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. Geleceğimizi kendi ellerimizle hastalıklı bir şekilde nesiller yetiştirmeye karşıyız. Önce sağlık birinci planda gelen. Sonrasında da ekonomik olarak Yozgat’a kazandıracağımız paradır ki, bu tahmini bedelle 300 milyon civarında bir iş. Bu proje kendini azami 10 yılda kurtaracak. 100 yıl boyunca dışarıdan fiziki müdahale olmadan sistem kesinlikle arıza vermeyen bir sistem kuracağız.

AYLIK 3 MİLYONLUK TASARRUF

Yozgat Belediyemizin geleceği aslında. Bu sistemle birlikte her ay 3 milyon lira tasarruf edeceğiz ki, şuanda aylık yatırıma harcadığımız para 3 milyon lira. Güzel bir kar edeceğimiz bir proje. Cemil Çiçek barajı sulama barajı ama içme suyu olarak kullanılıyor. Baraj bizim. Çünkü 180 milyon lira belediyemize borç geldi. Dolayısıyla biz borcumuzu da ödüyoruz. Şuana kadar 12 trilyon lira borcunu ödedik. Baraj bizim olduğu için fazla olan suyumuzu da oradaki yerlere satacağız. Özellikle biz belediyenin gelirlerini artırmamız lazım ki yatırım yapılsın. İhale yapmazsa harcamayı nereden yapacak. Bu kaynaklardan elimizdeki kaynakları iyi kullanacağız” şeklinde konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor