Sefalet zammı müjde oldu!

Okuduğunuz haber
OTONOMİ ŞEHRİ DOĞUYOR

Suda milyonluk kayıp önlenecek

Anasayfa   /    Ekonomi    /    OTONOMİ ŞEHRİ DOĞUYOR

SON DAKİKA ! OTONOMİ ŞEHRİ DOĞUYOR

Yozgatlı işadamları Uğur ve İsa Tuncer ile Ankara Otonomi’nin ortağı olduğu 500 milyon TL’lik dev yatırım resmen açıklandı. Bölgenin en büyük ticari merkezi olma hedefiyle yola çıkılan, 100 bin metrekare alan içerisinde konuçlanacak, içerisinde 300 işyeri, AVM; sosyal kültürel ve alanların bulunacağı, 2 bin kişinin istihdam edileceği Otonomi Projesi, ekonomik hayata büyük canlılık katarken Yozgat ile Sorgun’un birleşmesi düşüncesine de katkı sağlaması hedefleniyor.

EKONOMİ      05 Ocak 2022 - 15:38     1

OTONOMİ ŞEHRİ DOĞUYOR

Yozgatlı işadamları Uğur ve İsa Tuncer ile Ankara Otonomi’nin ortağı olduğu 500 milyon TL’lik dev yatırım resmen açıklandı. Bölgenin en büyük ticari merkezi olma hedefiyle yola çıkılan, 100 bin metrekare alan içerisinde konuçlanacak, içerisinde 300 işyeri, AVM; sosyal kültürel ve alanların bulunacağı, 2 bin kişinin istihdam edileceği Otonomi Projesi, ekonomik hayata büyük canlılık katarken Yozgat ile Sorgun’un birleşmesi düşüncesine de büyük katkı sağlayacak.

İkinci el araç alım satımlarının garantili bir şekilde yapılabileceği OTONOMİ Merkezi’nin en büyüklerinden birisi Yozgat’a inşa edilecek. Şubat ayında inşaat çalışmaları başlayacak olan projeyle 2 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak.

DEV YATIRIM TANITILDI

Yozgatlı işadamları Uğur ve İsa Tuncer ile Ankara Otonomi’nin ortağı olduğu 500 milyon TL’lik dev yatırımın tanıtım toplantısı yapıldı. Yozgat Ticaret Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, yatırım sahipleri Uğur ve İsa Tuncer’in yanısıra proje mimar ve mühendislerinin katıldığı toplantıda ilk konuşmayı TSO Başkanı Sinan Çelik yaptı. Ticaret Sanayi Odası olarak Yozgat’a yatırımcı getirmek, istihdamı arttırmak için çok ciddi çalışmalara imza attıklarını ve bu manada öz sermayenin de ticari hayata katılması çabası sergilediklerini belirten Çelik, Bölgenin en büyük ticari merkezinin Yozgat’a kurulacak olmasının büyük heyecanını yaşadıklarını söyledi.

YATIRIMA SAHİP ÇIKIN

Yozgatlı işadamları Uğur ve İsa Tuncer de böylesine önemli bir yatırımı Yozgat’a kazandırıyor olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade ettiler. Bölgenin en büyük ticari yaşam merkezinin diğer otonomi projelerinin aksine çok farklı bir plan ve projeye sadık kalınarak hazırlandığını, eksikliklerinin diğer projelere bakılarak giderildiğini belirten Tuncer kardeşler, Yozgat halkının bu projeye sahip çıkmasını istediler.

BÖLGENİN EN BÜYÜK

TİCARİ MERKEZİ OLACAK

Yozgat ile Sorgun’un birleşmesi konusunda da önemli bir açığı kapatacak olan Ticaret Merkezi hakkında şu bilgiler verildi: Uluslararası E-88 Karayolu üzerinde, Sorgun-Yozgat arası 5. Km sinde yapılacak olan proje Doğu-Batı, Kuzey-Güney yönlerinde 52 ili birbirine bağlayan geçiş güzergahında olup, aynı zamanda bölgede yapımı devam eden Havaalanı, Yüksek Hızlı Tren, Hayvan Hastanesi ve Bozok Organize Sanayi Bölgesi projelerinin ortasında bulunması sebebiyle önem kazanmaktadır.

300 İŞYERİ OLACAK

2 BİN İSTİHDAM SAĞLANACAK

15 aylık projelendirme ve fizibilite çalışmaları sonucunda ortaya çıkan projede, 100.000 m2 açık alan ve 80.000 m2 kapalı alana sahip, kurumsal marka OTONOMİ adı altında 300 adet işyeri içerisinde hususi, ticari, tarımsal motorlu araç alım satımı ve 0 km araç bayilerinin yanı sıra ziyaretçilerin işlemlerini hızlandırmak adına bünyesinde Banka, Noter ve Oto Eksper v.b. işletmeler bulunduracak, bu sebeple güvenli ve rahat bir ortamda ticaret yapılmasına imkan sunacaktır.

Bölge halkının yanı sıra şehirlerarası seyahat eden misafirlerimize hizmet edecek 19.000 m2 kapalı alana sahip ulusal ve yerel firmaların yer alacağı OUTLET AVM bulunacaktır.

EKONOMİYE BÜYÜK KATKISI OLACAK

Projede OTONOMİ ve AVM’nin yanı sıra 52 odalı birçok sosyal donatıya sahip OTEL de hizmet verecektir. Yapılacak olan bu kompleksin yıllık ortalama 3 bin ziyaretçi hedefiyle bölgeye katma değer sağlayacağı planlanmaktadır. Aynı zamanda otomotiv sektöründe yan sanayi, yedek parça ve servis alanında gelişime öncü olacaktır. Projemizin yaklaşık yatırım maliyeti 500.000.000-TL olup, Sorgun ve Yozgat’ın birleşmesi noktasında ciddi katkı sağlayacaktır. Proje tamamlandığında yaklaşık 2.000 kişiye istihdam sağlayacaktır. Projenin 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanmaktadır.”

Konuşmaların sonunda hem Ticaret Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, hem de yatırımcılar projenin hazırlık sürecinde desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY’a, Anayasa Komisyon Başkanı ve Yozgat Milletvekili Bekir BOZDAĞ’a, Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf BAŞER’e, MHP Milletvekili Ethem SEDEF’E ve CHP Milletvekili Ali KEVEN’e teşekkürlerini sundular.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 1 yorum yapılmış.

Kamil
kardeşim ben 30 senedir yozgatta galericilik yaparım gelip bize soran danışan olmadı ne projesi
2 Yıl önce

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor