Alpaslan Bacanlı anısına

Okuduğunuz haber
ŞİMDİ İŞ ZAMANI

Tatil dönüşü facia!

Anasayfa   /    Güncel    /    Şimdi iş zamanı

Şimdi iş zamanı

Seçimin ardından kurum ve kuruluşların iş yapma konusundaki hızını hem ödeneklerin belli olmaması hem de Ramazan ayı kesti

GÜNCEL      08 Haziran 2019 - 21:32     0

Şimdi iş zamanı

Yozgat’ta kamu kurumları yaz tatili, Ramazan ve bayram dolayısı ile Haziran başından beri kayda değer bir çalışma gösteremedi. Kamuoyunca eleştirilen yatırımcı ve hizmet kurumlarının bayram sonrasında sıkı bir çalışma dönemine girmesi kaçınılmaz olarak gösterildi. Kış gelmeden önce belediye ve kamu kurumlarının yatırım takvimindeki işleri bitirmesi gerekecek ki aksi takdirde Yozgat önümüzdeki yıla da sorunlarını çözmeden merhaba diyecek.

Seçimin ardından kurum ve kuruluşların iş yapma konusundaki hızını hem ödeneklerin belli olmaması hem de Ramazan ayı kesti.

SEÇİM BİTTİ RAMAZAN GİRDİ

Türkiye ve Yozgat’ta hemen hemen herşey seçim nedeniyle ikinci plana itildi. Ekonomik sıkıntıların bile göz ardı edilmesi ve beklenilen çözümlerin üretilmediği s ürecin yaşandığı günlerde hazineden hem genel hem de yerel seçimler için partilere ciddi paraların aktarılması, yapılması gereken birçok yatırımı bile ikinci plana itti. Yozgat’ta da tablo farklı bir görüntü arz etmedi.  Uzun bir süredir seçimle yatıp kalkılması aynı zamanda kamu kurumlarının yatırım bütçelerinin belli olmaması nedeniyle ağır aksak yürüyen işler, Ramazan ayında biraz daha yavaşladı. Neredeyse hayatın öğleden sonra başladığı Yozgat’ta şimdi gözler bayram sonrasında yapılacak çalışmalara yöneldi.

EKONOMİ DİBE VURDU

Yozgat’ın yaşanılan ekonomik sıkıntılar nedeniyle sürekli göç verdiğine dikkat çeken vatandaşlar,  5-6 aydır piyasalarda yaşanılan ekonomik sıkıntılarla durumun umutsuz vakaya dönüştüğünden yakınarak, Yozgat’ın ihtiyacı olan yatırım ve hareketliliğin sağlanabilmesi için başta kamu ile yerel yönetimlerin ve oda-borsaların zaman kaybetmeden ciddi olarak harekete geçmesini bekliyorlar.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor