Altyapılar geleceğimiz

Okuduğunuz haber
MEDİKALCİLER İFLASIN EŞİĞİNDE

Yozgatspor'da korona krizi!

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Medikalciler iflasın eşiğinde

Medikalciler iflasın eşiğinde

TSO Başkanı Sinan Çelik, medikal sektörünün kamu hastahanelerinden alacaklarını tahsil edemedikleri için çok büyük zorluklar yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinin konuya el atmasının önemine değindi.

EKONOMİ      15 Eylül 2020 - 18:24     0

Medikalciler iflasın eşiğinde

Kamu Hastanelerinden hakedişlerini tahsil edemeyen medikal firmalarının, pandemi sürecinde mümkün olan tüm fedakarlıklarını yaparak zor günler yaşadığını söyleyen TSO Başkanı Sinan Çelik, ‘’İlimizde faaliyet gösteren Yozgat TSO’ya kayıtlı yaklaşık 50’ye yakın medikal firma faaliyet göstermektedir. İçinde bulunduğumuz süreçte sağlık sektörümüzün  gözü, kulağı olan en önemli tedarikçileri medikal firmalarımızın ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Kamu hastanelerinde 16 ayı, Üniversite hastanelerinde 36 ayı bulan ödeme yapılmama durumu, medikal sektörü üyelerimizi iflasın eşiğine getirmiştir.

Yozgat TSO olarak, medikal sektörü üyelerimizin yanlarında olduğumuzu, alacaklarının ödenmesini sayın devlet büyüklerimizden rica ediyoruz. Sağlık sektörünün lokomotifi medikal firmaları 2 Milyar Dolarlık işlem hacmi ile 100 Binin üzerinde çalışan istihdam etmektedir.

Yozgat TSO’ ya kayıtlı yaklaşık 50 medikal firmamızda bu dişlinin parçalarındandır.

Firmalarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızdan konu ile ilgili destek bekliyoruz’’ dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor