Köse gönüllere oynuyor

Okuduğunuz haber
MARKA OKUL MARKA EĞİTİM

Yozgat yerel kalkınmada örnek olacak

Anasayfa   /    Eğitim    /    Marka okul marka eğitim

Marka okul marka eğitim

Gülşen Solmaz Kreş çıta yükseltti ikinci yarı üniversite yolundaki süper okulda start alacak

EĞİTİM      24 Ocak 2019 - 15:28     2

Marka okul marka eğitim

Kreş kültürüne açıldığı günden bu tarafa farklılık getiren, 0-6 yaş grubu çocukların evlerindeki rahatlığı yaşamaları için hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayan Özel Solmazlar Minikler Kreşi çıta yükseltti. İkinci eğitim öğretim yılına Gülşen Solmaz Kreş ve Montessori Okulu ismiyle, Üniversite yolunda bin metrekare bahçe içerisine konumlanan ve hiçbir ayrıntının gözden kaçırılmadığı süper binada başlayacak olan Okulun deneyimli kadrosu 7 yıllık tecrübe ve bilgi birikimini çocukların hayata her bakımdan hazırlanması için kullanacak.

Kurulduğu günden bu tarafa çocuklara verdiği kaliteli eğitimin yanı sıra güvenilir olması nedeniyle en fazla tercih edilen, Montessori eğitimi veren tek kreş olan Özel Solmazlar Minikler Kreşi marka olma yolunda dev bir adım attı.

SÜPER BİNA DENEYİMLİ KADRO

Kurulduğu günden bu tarafa sosyal sorumluluk projeleri ile birçok ödül alan, bunları yeterli görmeyerek yenilerine imza atarak örnek teşkil eden Özel Solmazlar Minikler Kreşi’nin sahibi Gülşen Solmaz, ikinci dönem öncesinde adından söz ettirecek bir yatırıma imza attı. Üniversite yolunda bin metrekare bahçe içerisine konumlanan süper binada hizmet verecek olan okulun adı da değişti. Gülşen Solmaz Kreş ve Montessori Okulu ismiyle ikinci dönemde hizmet vermeye hazırlanan ve kısıtlı sayıdaki kayıtları almaya başlayan Kreşin deneyimli kadrosu eğitim vermekle kalmayacak, çocukları her bakımdan da hayata hazırlayacak.

OKULDA YOK YOK

Okula ismini vererek marka olma yolundaki en önemli adımı atan Gülşen Solmaz ve ekibi daha önceden olduğu gibi hiçbir ayrıntıyı da gözden kaçırmadı. Yozgat’ta tek, bölgesinde de hem vereceği eğitimlerin içeriği, kalitesi hem de eğitim alanının farklılığı ile hatırı sayılır okulları arasına girecek olan Gülşen Solmaz Kreş ve Montessori Okulunda geniş oyun alanları, renklerin psikolojik etkileri araştırılarak boyanmış, her yaş grubunun ayrı eğitim alacağı geniş ve muhteşem tasarımlı sınıflar, her çocuğun kendi yeteneğine göre eğitim alacağı bireysel sınıflar, Montessori eğitim sınıfı, evcil hayvanların bulunduğu kümes ve küçük hayvanat bahçesi , organik tarım bahçesi, iç ve dış ayrı planlanmış park ve oyun bahçesi olacak.

HER ALANDA EĞİTİM VERİLECEK

Her biri kendi alanında uzman öğretmen kadrosunun görev alacağı okulda öğrencilere her alanda da eğitimler verilecek. Çocukların kendilerine olan özgüvenlerini kazanmaları, sorgulamaları, yeteneklerini ortaya çıkarmaları için müzik, drama, satranç, İngilizce, modern dans ,halk oyunları ve değerler eğitimi, Montessori eğitimi,robotik kodlama eğitimi, Mathazone yöntemi ile matematik, ebru ve seramik atölye çalışmaları, Hazerfen Akademi ile Deney ve bilim çalışmaları yapılacak ayrıca sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verilecek.

BESLENMEYE ÖZEL ÖNEM

Okulda çocukların zihinsel gelişmelerinin yanı sıra bedensel olarak gelişmelerine de özel önem verileceği için mutfak etkinliğine katılacak çocukların, beslenmesine de dikkat edilecek. Beslenme uzmanı tarafından aylık olarak hazırlanan yemek listesi dışına çıkılmayacak ve çocuklar açık büfe kahvaltı, her gün 3 çeşit öğle yemeği, ara öğün ve ikindi kahvaltısı ile beslenecek.

NEDEN MONTESSORİ EĞİTİMİNİ TERCİH ETTİK ?

Okul Sahibi ve Müdürü Gülşen Solmaz neden Montessori eğitimini tercih ettiniz sorusuna şu yanıtı verdi: “Zihinsel gelişimin en önemli yaşları ilk altı yaştır. Bilinçsiz öğrenmenin bilinçli öğrenme seviyesine geçtiği bu yıllar geri dönüşü olmayan bir dönemdir. Bu yıllarda çocukların, çevrelerinden öğrenmek ve bilgiyi emmekte olağanüstü duyarlılıkları ve zihinsel güçleri vardır. Montessori Eğitimi geleneksel eğitim sisteminden farklı bir sistemdir. Eğitim, her çocuğa özel programlanır ve uygulanır.

Her çocuk bireydir, kendi hızında eğitim alır. Çocuklar karışık yaş uygulaması ile kendi gelişim seviyelerine göre eğitim alabilir.”

MATHAZONE YÖNTEMİ

MATEMATİK SEVDİRİLECEK

Okulda ayrıca Dubai, Tacikistan ve Filipinler’de çocuklara uygulanan ve çok başarılı sonuçlar alınan bir Mathazone sisteminde eğitim verilecek. Mathazone, matematiği sevdirmekten de öte, matematiğin hayatımızın bir parçası olduğunu, matematik ile ilgili alt yapıyı çocuklara öğretmek hem de onların ileri ki hayatlarını kolaylaştırmak için kurulmuş bir sistem olarak biliniyor. Hayatın her alanına etki eden bir Mathazone ormanı kurulan okulda, sanatla, müzikle, oyunlarla bütün bir günün içerisine matematik yayılmış olacak.

Kısacası Gülşen Solmaz Kreş ve Montessori Okulu’nu tercih eden ailelerin gözü hiçbir konuda arkada kalmayacak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 2 yorum yapılmış.

batuhan
start alacak nedir ? Başlayacak yazsanıza ! Dilinize sahip çıkın biraz...z
5 Yıl önce
Kys
açıldığı ilk günden beri yetiştirdiği öğrencilerin akibeti nedir? onları da paylaşsaydı güzel olurdu
5 Yıl önce

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor