Kapalı otopark açıldı

Okuduğunuz haber
İŞÇİLERİN MAĞDURİYETİ YOK

Bahara merhaba

Anasayfa   /    Güncel    /    İşçilerin mağduriyeti yok

İşçilerin mağduriyeti yok

Belediye Başkanı Kazım Arslan, Hizmet İş Şube Başkanı Ferman Zararsız'ın işçilerin maaş farklarının ödenmediğine yönelik iddiasını cevap verdi.

GÜNCEL      20 Mart 2019 - 17:40     0

İşçilerin mağduriyeti yok

Yozgat Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan Hizmet-iş Sendikası Yozgat Şube Başkanı ve Hak-İş İl Başkanı Ferman Zararsız’ın ‘işçiler mağdur edildi’ şeklinde yaptığı basın açıklamasına cevap verdi.

Yozgat Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde Yozgat Belediyesi işçileri ve basın mensuplarını bir araya getiren Arslan, Hizmet-iş Sendikası Yozgat Şube Başkanı ve Hak-İş İl Başkanı Ferman Zararsız’ın ‘işçiler mağdur edildi’ açıklamalarına açıklık getirerek, “İşte işçilerimizde basında burada mağdur ettiğimiz bir işçimiz varsa açıkça söyleyebilir” dedi.

 

“DESTEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

Bağımsız belediye başkan adaylığının zorlu bir süreç olduğunu ve bu süreçte çalışma arkadaşlarının kendisi ile birlikte olmasını gönlünden geçirdiğini ifade eden Arslan, “Tabii kî gönül ister ki beş yıldır birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız, kardeşlerimiz bu zorlu süreçte bizimle birlikte olsun. Ama herkesin gönlü nasıl ister bunu da bilmek mümkün değil. Tabiki herkes ne istiyorsa nasıl istiyorsa öyle yapacaktır. He şeyden öncesi de Allah nasıl isterse öyle olacaktır. Bizlerin ne söylediğinin ne yaptığının bir önemi yok. Birlikte çalıştığımız dönem içerisinde bana destek olduğunuz için, bu hizmetleri gerçekleştirme noktasında fedakârca çalışmalarınız için bu yolda bana yoldaş olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun, emeklerinizi zayi ettirmesin inşallah. Seçimlere sayılı günler kaldı yarına çıkacağımız garantisi yok. Bu toplantı aynı zamanda bir veda toplantısı olarakta değerlendirilebilir. Seçimler sonrasında makamda kimin olacağını Allah’tan başkası bilemez. Herkesin bir hilesi varsa, bir tuzağı varsa, Cenab-ı Hakkın’da bu tuzakları bozacak güce sahip olduğunu herkes bilmelidir” dedi.

 

“SENDİKA BAŞKANININ İFADELERİ YALAN”

Hizmet-İş sendika başkanının Yozgat Belediyesini suçlayan ve yıpratma politikası yapmaya çalıştığına dikkat çeken Arslan, “Bu gün belediyemiz işçilerinin de üyesi olduğu Hizmet-İş sendikasının başkanı basın mensupları ile bir toplantı yapıp bizi suçlayıcı birtakım hitamlarda bulundu. Belediyenin işçilerine çok miktarda borcu olduğunu söyledi. Yanlışım varsa bu salonda olan basın mensupları bunu düzeltebilirler. Hemen şunu ifade etmem gerekir ki sendika başkanın verdiği rakamlar yalan. Yozgat Belediyesi’nin işçilerine 1 Milyondan fazla borcu olduğunu söylüyor. Yozgat Belediyesinin gün itibarı ile işçilerine 1 kuruş dahi maaş borcu yok. Basın mensupları da burada işçilerimizde burada. Biz beş yıllık süre boyunca yaşadığımız bütün maddi sıkıntılara rağmen işçilerimizin maaşını ve sosyal haklarını günü güne vermenin çabası içinde olduk. Kısa süreli şirketlerden kaynaklanan 3-5 günlük gecikmeler haricinde de işçilerimizin hakkını günü gününe ödedik.  Bu nedenle işçilerimizin geriye dönük 1 kuruş maaş alacağı yoktur. Sadece yaptığımız bir ağalıktan dolayı taşerondan kadroya geçen işçi kardeşlerimize ilgili olarak yasada bulunan açık hükme rağmen 2021 yılına kadar zam yapmamamız gerekirken 5+5 fazladan bir zam verdik. Bundan dolayıda verdiğimiz zam geriye dönük uygulanacağı için işçilerimize ödememiz gereken 3 aylık sözleşme farklarından doğan bir alacak oluştu. Bu paranın tamamıda 107 bin TL’dir. Bu parayıda işçilerimize 25 Mart’ta ödeyeceğimizi işçilerimize bir mesajla bildirdik. İşçilerimizin Ocak ayı mesailerinden dolayı 61 bin TL, Şubat ayı mesailerinden de 30 bin TL. bir mesai alacakları var. Bu tutarlarda inşallah Mart ayı maaşları ile birlikte işçi kardeşlerimizin hesaplarına yatacak. Yani ortada bir gecikme yok ödenmeyen bir maaş yok” ifadelerine yer verdi.

“SENDİKA İLE SİYASETİ BİRBİRİNE KARIŞTIRIYOR”

Sendika başkanının siyaset ile sendikacılığı birbirine karıştırdığını ve bu iki işin bir arada yürümeyeceğine dikkat çeken Arslan, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti. “Sendika başkanı, sendika başkanlığı ile siyasetçiliği karıştırıyor. Sendika başkanımız aynı zamanda bir siyasi partinin yönetim kurulu üyesi. Ve açıkça söylüyorum işçilerimizi kullanarak işçilerimizin üzerinden siyaset yaparak bizi yıpratmak istiyor. Bunada müsaade etmek mümkün değil. Siyasetçi midir? Sendika başkanı mıdır? buna karar versin. Kimse işçi kardeşlerimizin sırtından siyaset yapmasın. Bu güne kadar konuşmadım ama artık bizi bunları söylemeye mecbur ettiler. İşçilerin hakkını bu kadar düşünenler, Belediye Başkanını işçilerin hakkını yemekle suçlayanlar yani hak konusunda öne çıkmak isteyenler işçilerin maaşından kesilen paralarla gittikleri Umre ziyaretlerinin hesabını versinler. Yaptıkları Türkiye gezilerinin hesabını versinler sonra karşıma çıkıp işçinin hakkını sorsunlar. 199 bin TL’lik bir alacağı milyon olarak lanse etmek yerine işçinin hakkına sahip çıkacak işleri yapmaları gerekirken partide siyaset yapmayı tercih eden bir sendika başkanı olmaz. Yaklaşık 190 işçimiz ilgilendiren bir konu daha var. Geçmişte taşeron şirketlerden dolayı işçilerimizin alacağı olan 349 bin TL’lik bir alacakları var. Bu borcun muhatabı belediye değil. Bu alacağın muhatabı o şirketler. Şimdi yapılması gereken şuydu. Sendika gerçekten işçisini düşünüyorsa bu şirketlerle ilgili hukuki bir takip başlatması gerekirdi. Bu alacağın tahsili için mahkemeye başvurması gerekiyordu. Ama sendika böyle bir girişimde bulunmadı. Ama bakın aynı sendika ne yaptı. Sendika kendi alacaklarını bu şirketlerden tahsil etmek için mahkeme açtı. Sendikanın aidat paralarını kurtarmanın peşine düştü ama işçinin hakkının peşine düşmedi. Tüm bunları bilen Yozgat Belediyesi işçileri bu oyuna gelmezler. Kimin hak yediğini kimin hak yemediğini gayet iyi bilirler.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor