İşçilerin mağduriyeti yok

Okuduğunuz haber
BAHARA MERHABA

Köse: 'Yozgat'ı ihya edeceğiz'

Anasayfa   /    Güncel    /    Bahara merhaba

Bahara merhaba

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı kutlamaları Bozok Üniversitesi ve İl Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan ortak bir programla kutlandı.

GÜNCEL      21 Mart 2019 - 17:37     0

Bahara merhaba

Baharın başladığı, doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen "21 Mart Nevruz Bayramı" Yozgat Bozok Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 
Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi önünde yapılan etkinliğe Yozgat Valisi Kadir Çakır, Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hasan Kerim Şenyurt, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Çiftçi, Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Fuat Köksal, Genel Sekreteri Vekili Doç. Dr. Mahmut Kılıç, Fakülte dekanları daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
Programın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü 3. sınıf öğrencisi Salih İsmailoğlu yaptı. İsmailoğlu, Azerbaycan’da Nevruz Bayramı’nı anlattı. İsmailoğlu, “Azerbaycan’da Nevruz baharın, yeni yılın gelişi anlamını taşır. Nevruz, bizim kültürümüzde bir gelenektir. Kutlamalar yalnız halk arasında değil, devlet seviyesindedir.” dedi. 
Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdür yardımcısı Nesimi Gözübüyük yaptığı konuşmasında: “Yeni gün ve diriliş manasıyla Nevruz, yeni bir basübadelmevt heyecanıdır. Bu anlamda bir heyecan içerisinde bugünümüz dünden, yarınımız da bugünden daha aydınlık olmasını diliyorum.” dedi. 
Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey’de, baharın müjdecisi olan Nevruz’un yeni bir başlangıç ve yeni bir diriliş demek olduğunu söyledi. Nevruzun bizim kültürümüzde İslam öncesinden başlayan ve ondan sonra da devam eden kendi kültürümüze ait olduğu içinde sakınca bulunmayan ve yıllar içerisinde kutlanılmasına devam edegelen önemli bir gün olduğunu belirten Rektör Karacabey; “Milletlerin kendilerini ifade ettiği ve kendi benliklerini bulduğu önemli değerlerin, milletlerin bir araya gelmesi ve kendi benliğini muhafaza etmesi adına kültürel varlıklarını sürdürebilmeleri önemlidir. Çünkü kültür bir milletin, bir toplumun kendi öz malıdır. Medeniyet, evrensel kültür biraz daha özel ve milletin kendi varlığını bilmesi tanıması ve kendi varlığını devam ettirebilmesi açısından önemlidir. Bu yönü ile Nevruz Bayramı’nın bizim milletimizde şu anda Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetlerinin hepsinde kutlana gelen ülkemizde de bu manada kendi benliğimize ait kutlana gelen bugünün güzelliklere, yenliklere ve yeni gelişmelere vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. 
Yozgat Valisi Kadir Çakır da, “Nevruz, bizim geleneğimizde olan bir bayram. Zamanla belki unutulmuş bir bayram ama bizim geçmişimizde geleneğimizde olan bir bayram. Kıymetini değerini geç de olsa anladık. Hepimize güzellik, birlik ve beraberlik getirmesi dileği ile Nevruz Bayramı’nı kutluyorum.” diye konuştu. 
Yozgat Valisi Kadir Çakır, Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey ve diğer katılımcılar tarafından demir dövülerek, Nevruz Ateşi yakıldı. Ateşin yakılmasının ardından katılımcılar yanan ateşin üzerinden atlayarak Nevruz coşkusuna ortak oldular. Program, yumurta taşıma, elma yeme, ip çekme yarışmaları, manilerin okunması, halk oyunları gösterileri Türkmen pilavı ve Uğut tatlısı ikramı ile sona erdi. 
Etkinlik sonunda “21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası”' nedeni ile kampüs alanımıza Yozgat protokolü ve öğrenciler tarafından bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor