Barolara CMK tepkisi!

Okuduğunuz haber
CUMHURİYET MEKTEBİ ATIL BEKLİYOR

TSO ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

Anasayfa   /    Eğitim    /    Cumhuriyet Mektebi atıl bekliyor

Cumhuriyet Mektebi atıl bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Cumhuriyet Mektebinin yeniden Yozgat eğitimine kazandırılması için yetkililere çağrıda bulundu. Rektöre seslenen Keven, "Burası tekrar bir ilkokul hâline getirilmeli ve bahçesindeki çocuk kütüphanesi de acilen faaliyete geçirilmelidir" dedi.

EĞİTİM      23 Aralik 2022 - 17:38     0

Cumhuriyet Mektebi atıl bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat’ta 1930 yılında eğitime kazandırılan tarihi Cumhuriyet İlkokulu hakkında TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptı.

Milletvekili Keven konuşmasında şunları kaydetti:

“Yozgat'ın tarihî simgelerinden olan ve Cumhuriyetimizin Yozgat’a armağanı Cumhuriyet Mektebi, 1927'de yapımına başlanmış ve 1930 yılında eğitime kazandırılmıştır. Yozgat’ta herkesin Cumhuriyet İlkokulu’nda çok güzel anıları vardır. Bozok Üniversitesi 2006 yılında kurulunca bu tarihî yapı rektörlük olarak kullanılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından üniversiteye devredilmişti. Aradan geçen süre zarfında Bozok Üniversitesi Rektörlüğünün bu tarihî binaya ihtiyacı kalmamıştır. Maalesef şu an kapısında bir güvenlik görevlisinin olduğu, amacına hizmet etmeyen bir yer hâline gelmiştir. Buradan Millî Eğitim Bakanına, Yozgat Valisine ve Üniversitemizin Rektörüne sesleniyorum: Yozgat'ta binlerce öğrencinin yetiştiği ve anılarının olduğu bu tarihî ilkokulun âtıl vaziyette daha fazla kalmasına izin vermeyin. Burası tekrar bir ilkokul hâline getirilmeli ve bahçesindeki çocuk kütüphanesi de acilen faaliyete geçirilmelidir.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor