Kentsel mağduriyet

Okuduğunuz haber
BÖYÜKATA YERİNDE DURMUYOR
Anasayfa   /    Eğitim    /    Böyükata yerinde durmuyor

Böyükata yerinde durmuyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çevrimiçi seminer yoluyla öğretmenlere sunum yaptı.

EĞİTİM      13 Nisan 2023 - 16:42     0

Böyükata yerinde durmuyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çevrimiçi seminer yoluyla öğretmenlere sunum yaptı. 

Microsoft Teams programı üzerinden 12 Nisan 2023 Çarşamba akşamı gerçekleştirilen “Bilim Fuarlarının Önemi ve Öğretmenin Rolü” konulu seminer, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Bulut’un selamlama konuşmasıyla başladı. Mehmet Bulut konuşmasında TÜBİTAK’ın pek çok programında yer almaya ve mümkün olan her alanda çalışma yapmaya çalıştıklarını belirtti ve akademisyenlerle işbirliği içinde olduklarına değinerek Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya davetlerini kabul etmesinden dolayı teşekkür etti. 

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR - GE biriminden Zeynep Bodur’un moderatörlüğünde yürütülen toplantıda Prof. Dr. Mustafa Böyükata, araştırma yöntem ve basamaklarını, bilimsel bilgi üretiminde proje tabanlı çalışma süreçlerini öğrenmeleri bakımından TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarlarını Destekleme Programının önemini ortaya koydu ve öğrencilerin aktif katılımın öğretmen danışmanlığının rolüne dair düşüncelerini paylaştı.

“Bilim Fuarlarının Önemi ve Öğretmenin Rolü” 

Proje hazırlık, uygulama ve sonuçlandırma süreçlerine ilişkin teknik bilgiler de paylaşan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Doğduğu yerde doyan bir toplum olabilmek için neler yapmak gerektiği üzerinde düşünmek ve öğrencileri çevrelerindeki gerçek hayat problemleri üzerinde düşünmelerini sağlayarak proje yaptırmak lazım. Öğrenciler kendi sorunlarını kendi başlarına çözebilecek biçimde düşündürülmelidir. Deneyecek, yapacak, görecek, sorgulayacak ve sonuçları açıklayabilecek ki öğrenciler derinleşme sağlayabilsinler” dedi.

Diyarbakır ve farklı şehirlerden de öğretmenlerin katıldığı buluşmada Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Mesleğine tutkulu olan idealist bir öğretmen her zaman yapacak bir şeyler bulur. Eğer bulamıyorsa ne derece idealist olduğunu sorgulamalıdır” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. 

Yararlı bir etkinlik olduğunun ifade edildiği programa ilişkin öğretmenlerden gelen değerlendirmelerde, Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın TÜBİTAK’ın hemen hemen her alanına değindiğinin, Diyarbakır’da TÜBİTAK adına artan çalışmalar olduğu ve bu bakımdan kendilerinde gelişime katkı sağladığının, okullarında ilk defa TÜBİTAK-4006 fuarlarına katılacak öğrencileri için ve bu yıl ilk defa fuar yapacak olanlar için çok açıklayıcı bir deneyim olduğunun, proje hazırlığında dikkat etmeleri gereken noktaların belirtildiğinin altı çizildi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor