AK Parti adayları tanıtılacak

Okuduğunuz haber
KENTSEL MAĞDURİYET

Böyükata yerinde durmuyor

Anasayfa   /    Güncel    /    Kentsel mağduriyet

Kentsel mağduriyet

Yuvakent Sitesi sakinlerinin evlerini ve arsalarını kat karşılığı alan ancak geçen süre zarfında sözlerini yerine getirmeyen müteahhidin arsayı da ipotek göstererek kredi çektiği banka kanunen mümkün olmasa da arsayı satışa çıkaracak olması sonrasında şok olan hak sahiplileri mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

GÜNCEL      13 Nisan 2023 - 16:20     0

Kentsel mağduriyet

Evlerini kat karşılığı bir müteahhide veren Yuvakent Sitesi sakinleri tam anlamıyla kentsel dönüşüm mağduru oldular. Müteahhidin aradan geçen zamana rağmen sözlerini yerine getirmemesi sonrasında arsalarını kurtarmak için tapularını almak için ilgili kurumlara başvuran hak sahipleri karşılaştıkları kötü sürpriz karşısında şok oldular. Müteahhidin önceki işlerini bitirmek için arsayı  ipotek göstererek kredi çektiği bankanın satışa çıkarmış olması, yaşanılan mağduriyeti iki katına çıkardı. Kurumlara ilgili yazıları yazarak bunun kanunen uygun olmadığını belirten hak sahipleri yetkilileri göreve çağırarak mağduriyetin önlenmesini isterken haklarını hukuk karşısında arayacaklarını da ifade ettiler.

‘MÜTEAHHİT SÖZLERİNİ TUTMADI’

Site sakinleri yaşadıkları sıkıntıyı şu şekilde dile getirdiler: “Yuvakent Sitesi sakinleri olarak 2021 yılında bir müteahhit firma ile anlaşarak evlerimizin kentsel dönüşümü için anlaşma sağladık.Yüklenici firma ile sözleşme imzalayarak tapu devirlerini gerçekleştirdik. Sözleşmeye göre dairelerimize karşılık olarak birer daire alacaktık. Ardından binalarımız aynı senenin haziran ayında yıkıldı ve enkazı kaldırıldı.Ancak yüklenici firma bu aşamadan sonra verdiği sözde durmadı. Evlerin inşaatına başlamadı. Sürekli ileri bir tarih vererek başlayacağını söyleyip bizleri oyaladı. Aradan geçen iki yıla rağmen hala bir çivi bile çakmadığı için bizde komşular olarak bir araya gelerek Evlerden vazgeçip bari arsamızı kurtaralım düşüncesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğüne başvuruda bulunarak sözleşmenin feshini ve tapularımızın tarafımıza iadesini talep ettik. Başvurumuz incelenerek olumlu cevap aldık.

“ARSAMIZI KANUNEN UYGUN

OLMADIĞI HALDE SATIŞA ÇIKARACAK"

Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü Yozgat tapu müdürlüğüne üst yazı ile tapularımızın tekrar devredilmesi için talimat verdi ise de yüklenici şahsın önceki işlerini bitirmek için bizim tapularımızı ipotek göstererek kullandığı yüklü miktardaki kredi borçları nedeni ile arsamızın banka tarafından satışa çıkarılacağını öğrendik.

Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğünün Tapu müdürlüklerine gönderdiği ilgili genelgesi gereği kentsel dönüşüm için devri yapılan arsalara inşaatın bitirilmesi için kullanılan krediler dışında hiçbir şekilde ipotek konulamayacağını ve icra yolu ile satışa çıkarılamayacağı açıkken ilgili banka nasıl olmuşsa kullandırdığı kredinin karşılığında bizim tapuları ipotek olarak kabul etmiştir.

BORÇ YÜKLENİCİ ŞAHSA AİT

Bizimle hiçbir ilgisi olmayan borçtan dolayı arsamızın banka tarafından satışa çıkarılması kanunen de vicdanen de kabul edilmesi mümkün olmayan bir durumdur. Bu durumda 75 site sakini olarak arsamız bedava elimizden alınmış olacaktır. Borç bizim değil Yüklenici şahsa aittir. Kullandığı krediyi bizim inşaatımız için değil önceki borçlarını kapatmak için harcamıştır. Bizim için bir çivi bile çakılmamıştır.

“YETKİLİLER BU DURUMA

GÖZ YUMMAMALI”

Evlerimizn yıkılarak mağdur olduğmuz yetmezmiş gibi arsamızı satarak şahsın borçları karşılığında arsamız elimizden alınmak istenmektedir. Şimdi bizim beklentimiz yetkililerden Devletimizin kanunlarnı uygulayaraktapularımızın tekrar tarafımıza devrinin gerçekleştirilmesidir. Bugün İl tapu müdürümüz ve BölgeTapu Müdürümüze de konuyu hep  birlikte anlattık ve dilekçemizi verdik.Umuyoruz ki olumlu bir sonuç alırız. Alamadığımız takdirde her türlü hukuki hakkımızı sonuna kadar arayacağımızın bilinmesini istiyoruz"

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor