Yozgat'a deprem göçü

Okuduğunuz haber
YOZGATLI MÜHENDİSLER DEPREM BÖLGESİNDE

Keven 'Yaraları birlikte saracağız'

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgatlı Mühendisler deprem bölgesinde

Yozgatlı Mühendisler deprem bölgesinde

Yozgat İnşaat Mühendisleri Odası, deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına destek olmak için 11 inşaat mühendisini bölgeye gönderdi.

GÜNCEL      16 Subat 2023 - 17:41     0

Yozgatlı Mühendisler deprem bölgesinde

Yozgat İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Fuat Köksal, 6 Şubat 2023 günü meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allat’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi. Hasar tespit çalışmalarına destek olmak için bölgeye depremin hemen ardından ekip takviyesinde bulunduklarını belirten Köksal, “Ülkemizde yaşanan deprem sonrası bölgede hasar alan ve hasar durum tespiti yapılacak yapılarda görev almak üzere bu konuda eğitim almış 11 inşaat mühendisimizi İMO Odamız Genel Merkezi ve Ankara Şubemizin koordinatörlüğünde Sorgun Belediyemiz tarafından tahsis edilen araç ile Malatya ilimize gönderdik” dedi.

HASAR BİR AN ÖNCE BELİRLENMELİ

Köksal, depremde hasar alan binaların hasar seviyelerin bir an önce belirlenmesinin gerektiğini, binaların artçı depremler veya düşey yük altında yıkılma riskinde olabileceğine dikkat çekti. Yapılan hasar tespit çalışmalarında binaların a) yıkılacak b) ağır hasarlı c) orta hasarlı d) az hasarlı veya e) hasarsız olarak kayıt altına alındıklarını belirten Köksal, bu çalışmaların tamamlanması sonucunda binalar ile ilgili nihai kararların verilebileceğini ifade etti.

DEPREMİN ETKİSİ BÜYÜK AMA

HATALAR DA ÇOK FAZLA

Köksal yıkılan yapılar ile ilgili yaptığı değerlendirme ise “deprem şiddetinin beklenenden daha büyük ve yüzeye yakın olması sonucu etkisinin yüzeyde fazla olduğunu, yıkılan yapıların yıkılma ve ağır hasar almalarının ise bir değil birçok sebebi olabileceğini, özellikle yer seçimi, taşıyıcı sistemi uygun tasarlanmamış yüksek katlı yapılar, beton kalitesi, donatı eksikliği vb. yerinde inşaat imalat hataları, şantiyede yetersiz imalat kontrolü ve yapılan imalat ve işçilik hatalarının denetim yetersizlikleri gibi birçok neden sıralayabiliriz” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor