Yozgatlı Mühendisler deprem bölgesinde

Okuduğunuz haber
KEVEN 'YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ'

YOSİAD ön saflarda

Anasayfa   /    Siyaset    /    Keven 'Yaraları birlikte saracağız'

Keven 'Yaraları birlikte saracağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, deprem felaketinden yıkıcı bir şekilde etkilenen Osmaniye ilinde görevlendirildi. Vatandaşların dertlerini dinleyen, depremin yaralarını birlikte sarılacağını ifade eden Keven, sorumluların da adalet karşısında hesap vermesi için mücadele edeceklerini söyledi.

SİYASET      16 Subat 2023 - 17:54     0

Keven 'Yaraları birlikte saracağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, deprem felaketinden yıkıcı bir şekilde etkilenen Osmaniye ilinde görevlendirildi. Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile birlikte Osmaniye’ye giden Keven, burada Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü ve yetkililerden bilgi aldıktan sonra depremzede ailelere başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan aşevini ziyaret eden Milletvekili Ali Keven ve beraberindeki heyet daha sonra İzmir’den gelen 300 konteyner için tesis edilecek alanın düzenlenmesi için gerekli girişimlerde bulundu.

Milletvekili Ali Keven depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Yaralarımızı sarmak için buradayız. Dayanışma ile, yardımlaşma ile en kısa zamanda yaralarımızı saracağız. Biz büyük bir milletiz yeniden ayağa kalkacağız. Hukuk devleti olarak sorumluluğu olan herkesin adalet önünde hesap vermesi için de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Depremi gündemden düşürmemek hepimizin başlıca görevi olmalıdır. Halkımızın tekrar başı sağ olsun. Kaybettiğimiz canlarımızın mekânı cennet olsun.” diye konuştu.

YOZGAT İÇİN REHAVET UYARISI

Milletvekili Keven yaptığı açıklamada Yozgat için alınması gereken önlemleri de sıralayarak yetkili kurumları göreve davet etti. Keven, “Yozgatımız literatürde depremselliği olan bir il olarak ifade edilmiyor ancak bu bizim gerekli önlemleri almayacağımız anlamına gelmiyor. Öncelikle çok eski yapılardan başlayarak Yozgat Belediyemiz ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik ekibi el ele verip deprem analizlerini ve gerekli teknik kontrolleri bir an önce yapmalıdır. Deprem bölgesi olmuş olmamış bu şekilde bir rehavete kapılmamalıyız. Hepimiz biliyoruz ki ilimizde de çok eski apartmanlar ve işhanları olup buraların yapım tarihlerinde kullanılan malzeme kalitesi çok büyük risk taşıyor. Elle dökülen kalitesiz beton ve düz demir diye ifade edilen nervürsüz dökme demir gibi malzemeler eski yapılar için tehlikeye işaret ediyor. Bundan dolayı önce en eski yapılardan başlayarak deprem analizi ve teknik bir inceleme yapılmalıdır. Deprem gerçeğini gündemden düşürmemek için hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Ülke genelinde yapıların depreme dayanıklı bir şekilde dönüşümü için bir seferberlik başlatılmalıdır. Tek önceliğimiz bu olmalıdır.” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor