TOOB çıkarma yapacak

Okuduğunuz haber
YOZGAT'IN FESTİVALİ BAŞLIYOR

Sünnet Şöleni geleneği sürüyor

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat'ın Festivali başlıyor

Yozgat'ın Festivali başlıyor

Yozgat Belediyesi tarafından 5-7 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 21’inci Uluslararası Sürmeli Festivali programı belirlendi.

GÜNCEL      24 Temmuz 2022 - 17:38     0

Yozgat'ın Festivali başlıyor

Yozgat'a sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif yönden büyük katkılar sağlaması beklenen 21’inci Uluslararası Sürmeli Festivali programı belirlendi. Yozgat Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilecek ve 5 Ağustos’ta başlayıp 7 Ağustos’a kadar sürecek, her günü dolu dolu geçecek olan Festival’de vatandaşlar yine unutulmaz günler yaşama imkanı bulacaklar.

Yozgat Belediyesi tarafından 5-7 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 21’inci Uluslararası Sürmeli Festivali programı belirlendi.

FESTİVAL 4 GÜN SÜRECEK

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, 5 Ağustos’ta başlayacak ve 4 gün sürecek Yozgat Sürmeli Festivali programı hakkında bilgi verdi. 2 yıldır Sürmeli Festivali’ni pandemi nedeniyle gerçekleştiremediklerini belirten Başkan Köse, “Pandemi dolayısı ile 2 yıldır ara verdiğimiz Sürmeli Festivalimiz de çocuklarımız için Sünnet Şöleni, Uçurtma Şenliği, İkramlar, Ulusal ve Uluslararası Halk dansları toplulukları ve ünlü sanatçıların katılacağı konserlerle hemşerilerimizle bir araya geliyoruz” dedi.

GURBETÇİLER DE DÜŞÜNÜLDÜ

Şenliklerin 4 gün süreceğini dile getiren Başkan Köse, “Festivalimizi geçmiş yıllarda tarihleri sürekli farklılık gösteriyordu. Festivali Ağustos’ta düzenlememizin amacı, özellikle il dışında ve yurt dışında yaşayan hemşerilerimizin tatil için memleketine geliyor. Bizde buraya gelen vatandaşlarımıza güzel bir sosyal hayat sunmak için bu tarihi seçtik” diye konuştu.

EVSAHİBİ GİBİ DAVRANALIM

Arzu edilen sonuca ulaşılması, Festivalin gerçek kimliğine kavuşması noktasında her Yozgatlıya büyük görevler düştüğüne vurgu yapan Başkan Köse, “Düğünde, bayramda bir ev sahibi nasıl davranıyorsa Yozgatlı vatandaşlarımızın da öyle hareket etmesini istiyor ve tüm etkinliklerde yanımızda olmalarını bekliyoruz” dedi.4 gün boyunca önemli etkinliklerin gerçekleştirileceği Festival için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ve organizasyonun mükemmelliği için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığına vurgu yapan Başkan Köse, “Biz üzerimize düşenleri yaptık” dedi.

SOSYAL ETKİNLİKLER AĞIRLIKTA

Başkan Köse, bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan Festivalin  Yozgat'ın önemli kültürel değerlerinden olduğunu belirterek, “Akşam programları ise genelde eğlenceye yönelik olacak. Biz hiçbir zaman popüler kültürün peşinde gezmeyeceğiz. Yozgat’ı kültür ve sanat şehri olmasını istiyoruz. Yaptığımız çalışmaları da bu yönde yapıp Yozgat’a gerçek manada kültür ve sanatımızı getirmiş olacağız. Festivalimizde doyurucu bir program hazırlandı. Bütün halkımızı şenliklerimize şimdiden davet ediyorum” şeklinde konuştu.

KONSERLER RENK KATACAK

Yarışmaların, kültürel ve sosyal etkinliklerin ağırlıkta olacağı, Sünnet Şöleni ile renklenecek olan Festival kapsamında birbirinden ünlü sanatçıların vereceği konserler de Yozgat halkına unutulmaz anlar yaşatacak. Gönül Belediyeciliğinin en güzel örneklerini vermek için festival boyunca halka ikramlarda yapılacak. Yarışmalar, Uçurtma Şenliği ile her kesimin katılması sağlanacak Festivalin Yozgat’ın tanıtımına da büyük katkı sağlaması bekleniyor.

SÜNNET ŞÖLENİ

GELENEĞİ SÜRÜYOR

Yozgat Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği Sünnet Şöleni’nin tarihi belirlendi. Sürmeli Festivali kapsamında yapılacak şölende hastanede sünnet ettirilecek olan miniklerin elbise, oyuncak gibi eksiklikleri de alınarak erkekliğe ilk adımı atmaları sağlanacak. 27 Temmuz tarihine kadar kayıtlarını yaptıracak olan ailelerin çocuklarına hediyeler verilerek, bu coşkuyu derinden yaşamaları sağlanacak.

 

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor