Maaşlar enflasyon kurbanı!

Okuduğunuz haber
SAYAÇ PİŞMANLIĞI!

Kanyon göz dolduruyor

Anasayfa   /    Güncel    /    Sayaç pişmanlığı!

Sayaç pişmanlığı!

Belediye Meclis toplantısında kartlı su sayaçlarının yeniden mekanik sayaçlarla değiştirilmesi kabul edildi.

GÜNCEL      04 Temmuz 2019 - 18:33     0

Sayaç pişmanlığı!

Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı Celal Köse Başkanlığında Yozgat Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Meclis gündeminde bir çok madde görüşülerek karara  bağlanırken daha önce zorunlu olarak vatandaşların geçişinin sağlandığı Kartlı Su Sayaçların yaşanan sıkıntılar sonrası yeniden Mekanik Su Sayaçları ile değiştirilmesi karara bağlandı.

DİĞER BELEDİYELER ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Yozgat Belediyesi tarafından önceki dönemlerde alınan Mekanik Su Sayaçlarından peşin ödemeli Kartlı Su Sayaçlara geçiş süreci fayda vermediği ve aksine yaşanan sıkıntıların fazla olmasından dolayı yeniden Mekanik Su Sayaçlarına geçiş kararı alındı. Belediye Meclisi üyelerine Kartlı Su Sayaçlarından, Mekanik Sayaçlara geri dönüş için açıklamalarda bulunan Mali Hizmetler Müdürü Hüseyin Bircan," Müdürlüğümüz Su Tahakkuk ve Tahsilat Birimi'ne kayıtlı su abonelerinin kullanmış oldukları Kartlı Su Sayaçlarının arıza vermesi, suyun bitmesine rağmen suyu kesmeyip eksiye düşmesi ve tamiratlarının pahalı olması sebebi ile halkımız kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçmek istemektedir. Ayrıca  bozuk sayaçların tamir ve bakımlarında yaşanan, aksaklık ve gecikme nedeni ile su borçları zamanında tahsil edilememektedir. Belediyemiz ile birlikte ön ödemeli kartlı sayaç kullanımına başlayan diğer belediyelerde yaşanan sorunlardan dolayı mekanik sayaca geçme sürecindedirler." ifadelerini kullandı.

KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKIYOR

Başkan Celal Köse'nin," Kartlı sayacı olan bir vatandaşın elinde bulunan sayacını  mekanik sayaçla ücretsiz olarak değiştirecek miyiz. Değiştirecek isek bunun bedelini nereden karşılayacağız." sorusu karşılığında Mali Hizmetler Müdürü Hüseyin Bircan,"Mekanik sayaç ile değiştirmek isteyen vatandaşın kartlı sayacını alacağız, mekanik sayacın ya ücretini alacağız ya da su faturasına yansıtacağız" şeklinde açıklamalarda bulundu. Meclis üyeleri tarafından yaşanan sıkıntılar konusunda uzun görüşmeler sonrasında sayaç değişimlerinde vatandaşa hiç bir fiyat yansıması yapılmaması kararına varıldı. Aynı zamanda daha önce sözleşme yapılmış sayaç üreticisi firmanın batmış olmasından dolayı muhatap firmanın da olmaması sıkıntıları daha da artırdığından kartlı sayaç sisteminin zorunlu olması yürürlükten kaldırıldı. Yeniden mekanik sayaca geçiş işlemi vatandaşın kendi tercihine bırakılırken yeni yapılan binalarda kartlı sayaç zorunluluğu sona erdi.

MEKANİK SAYACA GEÇİŞ ÜCRETSİZ OLACAK

Yozgat Belediyesi'nin kartlı sayaç sisteminden mekanik sayaç sistemine geçmesi hususunda düşüncesini meclis üyelerine aktaran MHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bacanlı kartlı sistemin belediye ekonomisi bakımından daha iyi olacağını dile getirdi. Bacanlı,"Kartlı sistem Yozgat Belediyesi ekonomisine katkı sağlayacaktır. Belirli bir firma ile anlaşılması sonucu kartlı sistemin devam ettirilmesi ekonomik olarak ciddi bir katkı sağlayacaktır" dedi. Yozgat Belediyesi tarafından mekanik sisteme geçişin daha mantıklı ve karlı olacağına karar veren meclis sonrasında üstüne basa basa ücretsiz bir geçiş sağlanacağını da karara bağladı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor