OSB'de silahlar konuştu

Okuduğunuz haber
MAAŞLAR ENFLASYON KURBANI!

Sayaç pişmanlığı!

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Maaşlar enflasyon kurbanı!

Maaşlar enflasyon kurbanı!

Türkiye Kamu Sen Yozgat İl Başkanı, memurun maaşının ve emekliler ile kamu görevlilerinin ilk 6 ay için alacağı zamların enflasyon karşısında eridiğini söyledi.

EKONOMİ      04 Temmuz 2019 - 18:26     0

Maaşlar enflasyon kurbanı!

Türkiye Kamu Sen Yozgat İl Başkanı, memurun maaşının ve emekliler ile kamu görevlilerinin ilk 6 ay için alacağı zamların enflasyon karşısında eridiğini söyledi. TÜİK’in Haziran ayına ait eflasyon rakamlarını açıklaması ile birlikte alınacak farkların belli olduğuna dikkat çeken Kabayel, “Yıllardır ifade ettiğimiz gibi memur ve emekliye toplu sözleşme masasında enflasyon farkı değil, büyüme ve refah payı verilmesi noktasında adımlar atılmasının gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

TÜİK’in Haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasıyla kamu görevlileri ve emeklilerin yılın ilk altı ayı için alacağı enflasyon farkı belli oldu. 2019 yılının Ocak ayında memur ve emeklilere %4 maaş artışı yapılmıştı ama bu dönemde enflasyon yüzde 5,01 olarak gerçekleşti.

Buna paralel olarak kamu görevlileri ve emekliler için de yüzde 1,01 oranında enflasyon farkı ortaya çıktı. Başka bir ifadeyle memur ve emekli maaşları 2019’un ilk yarısında resmî verilere göre %1,01 eridi.

Şimdi kamu görevlilerine 2019 yılının ikinci yarısı için yüzde 5 ve üzerine yüzde 1,01 enflasyon farkı olmak üzere toplam %6 zam yapılacak. Gerek enflasyon farkının sonradan ödenmesi gerekse cebimize yansıyan enflasyonun açıklanandan fazla olması nedeniyle kamu görevlilerinin maaşları sürekli erimektedir.

2017 yılında imzalanan toplu sözleşmede öngörülen bütün maaş artışları gerçekleşmiş bulunmaktadır. Ne yazık ki toplu sözleşmenin kapsamındaki 4 yarı yılda da memur maaşları enflasyona yenik düşmüştür. Dolayısıyla toplu sözleşme, kamu görevlilerine hiç bir ekonomik katkı sağlamamıştır. Yani yetkili konfederasyon toplu sözleşme masasına hiç oturmasaydı zaten memur maaşlarına hükümetin yapacağı zam da enflasyon kadar olacaktı. Hal böyle olunca bu konfederasyonun memurların hayrına hiç bir işe imza atmadığı da resmî olarak ortaya çıkmıştır.

Bu yıl 2020 ve 2021 yıllarını kapsayacak 5. Dönem toplu sözleşme görüşmelerini gerçekleştireceğiz. Türkiye Kamu-Sen olarak biz toplu sözleşme masasına gerçekçi ve kamu görevlilerinin faydasına olacak taleplerle gidecek, yetkili konfederasyonun herhangi bir oldu bitti ile kamu görevlilerini ve emeklileri önümüzdeki iki yılda zarara uğratacak herhangi bir işlem yapmaması için mücadele edeceğiz.

Yıllardır ifade ettiğimiz gibi memur ve emekliye toplu sözleşme masasında enflasyon farkı değil, büyüme ve refah payı verilmesi noktasında adımlar atılmasının gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu yıl da Türkiye Kamu-Sen büyüme ve refah payı ısrarını dile getirecektir.

Bütün kamu çalışanlarını bu yıl gerçekleştirilecek toplu sözleşme görüşmelerini yakından takip etmeye ve yetkili konfederasyonun olası yanlış tutumuna karşı tepki göstermeye davet ediyoruz. Aksi halde bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de eriyen maaşlar, azalan alım gücü ve zorlaşan hayat şartları ile karşı karşıya kalmamız işten bile değildir.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor