İkinci maç Kastamonuspor'la

Okuduğunuz haber
REKTÖRLÜKTEN BİLDİRİYE TEPKİ!

Karakoç rakipsiz devam

Anasayfa   /    Eğitim    /    Rektörlükten bildiriye tepki!

Rektörlükten bildiriye tepki!

Bozok Üniversitesi söz de bildiriye imza atan bazı akademisyenlerin ceza almasını hak ihlali olarak değerlendiren Anayasa Mahkemesi'ni ve karara imza atanları kınayan bir açıklama yayınladı.

EĞİTİM      03 Agustos 2019 - 23:23     0

Rektörlükten bildiriye tepki!

Bozok Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle;

Terörle mücadele ettiği için devletimizi suçlayan ve karalayan açıklamaları, sözde ‘‘Barış Bildirisi’’ adı altında imzalayan ve terör örgütü propagandası yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını ‘‘hak ihlali’’ olarak değerlendiren Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu bu skandal karar, başta canları pahasına terörle mücadele eden Emniyet Güçlerimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere Şehitlerimizin emanetleri kıymetli ailelerini, vatan savunmasında Gazi olan kahramanlarımızı; tüm kurumlarımızı ve milletimizi derinden yaralamıştır.

Devleti tehdit edip suçlamak, düşünce özgürlüğü ve düşünceyi özgürce açıklama hakkı kapsamında asla değerlendirilmemelidir. Bu kararın, terör örgütlerine karşı etkin olarak sürdürülen operasyonların gerçekleştirildiği dönemde alınması ise dikkat çekicidir.

Yozgat Bozok Üniversitesi olarak; terörle mücadeleyi sekteye uğratmayı ve ülkemizi karalamayı amaçlayan her türlü kurum ve organizasyonun karşısında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi beyan ediyor; Türk milleti adına karar vermekle yetkili kılınan Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının adalete ve kamu vicdanına aykırı olmaması gerektiğine inanıyor, bir vesayet kurumu olmadıklarını hatırlatıyor, almış oldukları bu yanlış kararda imzası bulunanları kınıyoruz.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor