MHP'de bayrak Kızılay'da

Okuduğunuz haber
MYK SINAVLARI SÜRÜYOR

Eser'den kamuoyuna

Anasayfa   /    Güncel    /    MYK sınavları sürüyor

MYK sınavları sürüyor

Yozgat il genelinde esnaflar, çalışanlar ve Mesleki Yeterlilik Belgesi gerektiren iş dallarında iş kuracaklar, iki etaplık sınavda başarılı olurlarsa belgelerini alıyorlar.

GÜNCEL      16 Agustos 2020 - 14:37     0

MYK sınavları sürüyor

Yozgat il genelinde esnaflar, çalışanlar ve Mesleki Yeterlilik Belgesi gerektiren iş dallarında iş kuracaklar, iki etaplık sınavda başarılı olurlarsa belgelerini alıyorlar.

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu olan mesleklerin sayısı yüzü aşmış olması sebebi ile her geçen gün MYK sınavları da önem kazanıyor. İki etaptan oluşan sınavda önce teorik ve hemen ardından sözlü olarak gerçekleşen performans sınavı yapılıyor. Konuya ilişkin Firma Koordinatörü Ziya Saydam ; “Yozgat il genelinde Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca, yetki kapsamlarında yer alan ulusal yeterlilik(ler)de tanımlanmış esaslara göre yürütülen ölçme değerlendirme faaliyetleri sonucunda başarılı olan bireyler için düzenlenen ve bireyin söz konusu ulusal yeterlilikte belirtilen öğrenme kazanımlarına (bilgi, beceri ve yetkinlik) sahip olduğunu gösteren belgelerdir. Kalite güvencesi sağlanmış ve uluslararası personel belgelendirme standardına göre akredite edilmiş bir sistem aracılığıyla tarafsız, tutarlı, âdil ve güvenilir şekilde yapılan ölçme değerlendirmeler sonucunda başarılı olan bireylere MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlenmektedir. Bu kapsamda Yozgat il geneli başta olmak üzere yurt içinde birçok bölgede belgelendirme sınavları alanında hizmet veriyoruz. İlimizde bu alanda faaliyet gösteren tek kuruluş olarak gerek ticaret erbaplarımızın gerekse çalışanlarımızın yanında oluyoruz.  Adaylarımıza belirdiğimiz tarih ve saatte sınavlarını gerçekleştirerek hiç bir mağduriyet yaşatmıyoruz.”  ifadelerine yer verdi.

Firma müdürü Cihangir Can Taşdemir; “Kuruluşumuz Yozgat il genelinde Mesleki Yeterlilik Sınavları açarak şuana kadar yüzlerce esnaf  ve çalışanımıza Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlettirmiştir. Şuan en çok gündemde olan Otomotiv ve Emlak sektörün yoğun talep alarak sınavlarımız gerçekleştirilmektedir. Halen kayıtlarımız ve başvurularımız devam etmektedir. Otomotiv ve Emlak Sektöründe büyük şehirlerde çok fazla yoğunluk olması sebebi ille Yozgat’a yakın olan illerde bizi tercih ediyor. Ayrıca diğer meslek guruplarına ait Belgelendirme sınav kayıtlarımızda, sınavlarımızda devam etmektedir. Bu hafta Karayolu Motorlu Taşıtlar Alım Satım Seviye 5 ve Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 sınavı gerçekleştirerek 13 etap sınav gerçekleştirdik. Hemen hemen her hafta il merkezinde ve ilçelerimizde sınav gerçekleştirmekteyiz. Kayıt ve bilgi için 05426860074 ve 05434174402 nolu telefondan ulaşabilirler”  dedi.

Kayıtların halen devam ettiğini, başvuru şartlarının da her geçen gün değiştiğine değinen firma yetkilileri belge almak isteyenlerin geç kalıp mağduriyet yaşamadan biran önce Mesleki Yeterlilik Belgelerini almaları gerektiğini vurgulayarak cezai yaptırımlar ve iş kayıpları yaşamamaları konusunda uyarılarında bulundu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor