Depremzedeler Yozgat'ta

Okuduğunuz haber
HELAL OLSUN YOZGAT!

Asrın kampanyası rekora koşuyor!

Anasayfa   /    Güncel    /    Helal olsun Yozgat!

Helal olsun Yozgat!

Türkiye’nin en küçük illerinden biri olmasına rağmen ülke içinde olsun olmasın hiçbir felakete sessiz kalmayan Yozgat insanı, Türkiye’yi yasa boğan iki büyük deprem sonrasında güzel yüreğini bir kez daha gösterdi. 

GÜNCEL      12 Subat 2023 - 21:42     0

Helal olsun Yozgat!

Yozgat insanı işini gücünü bırakıp deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına katıldı
KÜÇÜK ŞEHİR BÜYÜK SINAV!
Türkiye’nin en küçük illerinden biri olmasına rağmen ülke içinde olsun olmasın hiçbir felakete sessiz kalmayan Yozgat insanı, Türkiye’yi yasa boğan iki büyük deprem sonrasında güzel yüreğini bir kez daha gösterdi. 
Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketi sadece ülkemizde değil dünyada da kaybolmaya yüz tutan insanı duyguları zirve yaptırdı. Deprem sonrası tam anlamıyla seferberlik ilan edilen Yozgat’ta da zengini fakiri kim olursa olsun yardımda yarışırken, birçok kişi de işini gücünü bırakıp depremzedelerin yardımına koşarak büyük acıyı yüreğinde hissettiğini gösterdi.
YÜZYILIN FELAKETİ
Türkiye, 6 Şubat sabahı 9 saat arayla iki büyük felaketi peş peşe yaşadı. Saat: 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi 7.7, saat: 13.24'te ise Elbistan ilçesi 7.6 büyüklüğünde depremlerle sarsıldı. Yüreklerimize ateş düşüren acıyla binlerce insanımız hayatını kaybetti; on binlerce yurttaşımız ise yaralandı. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Etkisi 500 atom bombasına eşdeğer olan deprem sonrası Türkiye tek yürek oldu. Dünyanın da birçok bölgesinden yardım ekiplerinin geldiği bölgede yaşanılan drama sessiz kalınmaması, insanlığımızı bir kez daha gözden geçirmemize zemin hazırladı. 
YOZGAT SEFERBERLİKTE ÖN SAFLARDA
Yozgat deprem haberlerinin ardından öylesine organize oldu, öylesine büyük bir seferberlik yaşandı ki, böylesine küçük bir şehirden böylesine büyük bir hareket herkesin dikkatini çekti. Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi’nin başlattığı kampanyalara kayıtsız kalmayan ve varını yoğunu deprem bölgesine göndermeye başlayan Yozgat’ta birçok kişi de işini gücünü bırakıp deprem bölgesindeki kurtarma çalışmalarında bizzat görev aldı. 
BÜYÜK BİR MİLLETİZ
Türk milleti ne kadar büyük olduğunu yaşanılan bu felaket sonrasında bir kez daha gösterdi. Yaşanılan dramdan etkilenen depremzede kardeşlerine yüreklerini açan, onlarla aynı acıyı yüreğinde hisseden Yozgat’ta çocuklar bebeklerini, kumbarasındaki parasını bile gönderirken, geçimini mısır satarak kazanan bir esnafın deprem bölgesine gittikten sonra tezgahının üzerine yazdığı yazı gözlerden kaçmadı. Yılmaz Daşdemir isimli esnafın küçücük tezgahında satacağı mısırlardan kazanacağı parayı deprem bölgesine gönderecek olması, küçük şehrin insanlarının büyük yüreğini gözler önüne serdi.  

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor