DEVA'da Bulut dönemi

Okuduğunuz haber
ERDEM: "YOZGAT'IN ZENGİNLİKLERİ ATIL BEKLİYOR"

Bütçe dostu ekmek!

Anasayfa   /    Siyaset    /    Erdem: "Yozgat'ın zenginlikleri atıl bekliyor"

Erdem: "Yozgat'ın zenginlikleri atıl bekliyor"

İYİ Parti Yozgat Milletvekili aday adayı Yaşar Erdem, Yozgat’ın merkez ve ilçelerinde bulunan zenginliklerinin ekonomiye kazandırılamadığını söyledi.

SİYASET      29 Mart 2023 - 14:32     0

Erdem:

İYİ Parti Yozgat Milletvekili aday adayı Yaşar Erdem, Yozgat’ın merkez ve ilçelerinde bulunan zenginliklerinin ekonomiye kazandırılamadığını söyledi. Tarım, hayvancılık açısından çok büyük potansiyele sahip olan, Türkiye’nin en önemli mercimek ve nohut üreticisi olan Yozgat’ın bunları işlemekten bile mahrum olduğunu belirten Erdem, “Sadece tarımsal alanda değil madencilik, turizm ve özellikle jeotermal potansiyeli ile Türkiye’nin en zengin illerinden biri olan Yozgat’ın fakirliğe mahkum edilmesi anlaşılır gibi değil” diye konuştu.

İYİ Parti Yozgat Milletvekili aday adayı Yaşar Erdem, teşkilat ziyaretlerinde Yozgat’ın özellikle fakirliğe mahkum edilmesine isyan eden açıklamalar yaptı.

TARIM İHMAL EDİLİYOR

Türkiye’nin bir tarım ülkesi olmasına, Yozgat’ın da bu manada önemli bir yeri bulunmasına rağmen üreticinin yeteri kadar desteklenmediği için tarımın ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini, köylerin tamamen boşaldığını belirten Erdem, tarımdaki politikaların gözden geçirilmesinin önemine değindi. İYİ Parti iktidarında üretime özel önem verileceğini, kendisinin de bu konuda hazırlayacağı raporlarla özellikle tarımsal açıdan çok önemli potansiyele sahip Yozgat’ın yeniden daha çok üreten bir il olacağına işaret eden Erdem, “Türkiye’nin yeşil mercimek üretiminde ilk sırada yer alan, nohutta yine ön sıralarda bulunan bir ilinde işleme fabrikası bulunmaması ne kadar ilginçtir. İktidara yıllardır sonsuz destek vereceksiniz, milli manevi duygularınızdan asla taviz vermeyeceksiniz, Vatan Millet diyeceksiniz ama hep dışlanacaksınız. Bunu kimse bana açıklayamaz. Biz işte bu değerlerin ekonomiye kazandırılarak insanlarımızın üretmesini, hem de maddi olarak rahatlamasını sağlayacak projelerle geliyoruz” dedi.

MEYVECİLİK GELİŞTİRİLMELİDİR

Yozgat'ta Kabalı gibi projelerin yaygınlaştırılması, meyveciliğin canlandırılmasının gerekliliğine işaret eden Erdem, “Yapılacak bir çalıştayla mikro iklim bölgelerinde meyvecilik, kavun-karpuz yetiştiriciliği ve seracılık bilimsel bir açıdan ele alınmalıdır. Üretici Birlikleri ve Ziraat Odaları tüm sürece dahil edilmelidir. İlçelerimize ihtisasına göre Ziraat Meslek Yüksekokulları kurulmalıdır. Sulu tarım yaygınlaştırılmalı ve bölgeye özel ürünlerin üretimini teşvik etmektir” dedi.

TURİZM PASTASINDAN

PAY ALAMIYORUZ

Yozgat’ın çok eski bir tarihe sahip olduğunu, birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir bölgeye hakim olduğunu belirten Erdem, şu görüşlere yer verdi:” Yozgat, 2002 yılında 684 binlik nüfusu bugün 420 bin olan bir kent; Türkiye’de göç veren ilk 5 il arasında. Tarihî kaynaklara sahip olan, tarihi zenginliğe sahip olan Yozgat, Hitit medeniyetinin yerleşim yerlerinden olup Hattuşaş’ın yani yanı başında yer alan Alişar Höyüğü Antik Kenti ve Kerkenes Harabeleri, Behramşah Kalesi ve “Bazilika Therma” diye bilinen Sarıkaya Roma Hamamı gibi birçok tarihî mirasa sahiptir. Yozgat, Çamlık Millî Parkı, Akdağ Ormanları, Kazankaya Kanyonu, Çayıralanı Ormanları gibi birçok doğa turizmi potansiyeline sahiptir.

Yozgat Sarıkaya, Sorgun, Boğazlıyan, Yerköy, Saraykent ilçelerimizde bulunan şifalı sıcak su kaynaklarıyla termal turizm potansiyeline sahiptir. İlimizin termal kaynakları yeterince kullanılmıyor, ilave teşviklerle yatırımcılara yönelik kapsamlı bir çalışma yürütülmüyor. Sizin bunca zenginliğiniz olacak ama insanlarınız göç verecek. Gerçekten üzerinde düşünülmesi gereken bir durum. Hem de iktidara en fazla destek veren bir il’in bu kadar geri bırakılması, kaynaklarının ekonomiye kazandırılması kabul edilir gibi değildir. Biz işte bu dinamikleri harekete geçirerek insanlarımızın ne sebeple olursa olsun göç etmesini önleyerek, ekonomik açıdan da rahatlamalarını sağlamak istiyoruz. İnşallah bunu önce delegelerimizin sonra da halkamızın vereceği destekle başaracağımızdan kuşkumuz yok” dedi.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor