Cumhuriyet'e sahip çık!

Okuduğunuz haber
CUMHURİYET 99 YAŞINDA

Cumhuriyet büyük kazanım

Anasayfa   /    Güncel    /    Cumhuriyet 99 yaşında

Cumhuriyet 99 yaşında

29 Ekim 1923’de kurulan, aradan geçen yıllara rağmen dimdik ayakta duran ve her 29 Ekim’de biraz daha yükselen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93’üncü yıldönümü kutlamaları programı yarın icra edilecek.

GÜNCEL      28 Ekim 2022 - 15:36     0

Cumhuriyet 99 yaşında

29 Ekim 1923’de kurulan, aradan geçen yıllara rağmen dimdik ayakta duran ve her 29 Ekim’de biraz daha yükselen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99'uncu yıldönümü kutlamaları programı yarın icra edilecek. Milletimizi bölmek, parçalamak, ülkemizi bir kardeş kavgasına sürüklemek isteyenlerin sayılarının arttığı bugünlerde devletimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkma görevini Yozgatlıların harfiyyen yapması bekleniyor.

Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümü kutlama törenlerinin en kapsamlı bölümü yarın yapılacak.

YILLAR GEÇTİKÇE GÜÇLENİYOR

Türk’ün düşmanlarına karşı verdiği mücadeleyi taçlandıran ve aradan geçen yıllarda güçlenen ve vazgeçilmez bir yönetim biçimi olduğu daha da iyi anlaşılan Cumhuriyet’e duyulan saygının bir göstergesi olan törenler start aldı.

TEBRİKLER KABUL EDİLECEK

29 Ekim Cumartesi günü Vali Ziya Polat’ın saat 09.00-09.50 saatleri arasında makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından saat 10.00’da Cumhuriyet Alanı’ndaki kutlamalara geçilecek. Vali Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse ve Garnizon Komutanı Albay Halil Başer’in törene katılan askeri birliğin, okulların, kuruluşların, derneklerin ve halkın bayramını kutlayacak.

KUTLAMA BUGÜN

Protokolün platformdaki yerlerini almalarına müteakip İstiklâl Marşı eşliğinde göndere bayrağımız çekilecek. Vali Ziya Polat’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasından sonra, iki öğrenci tarafından şiirler okunacak. Halk Oyunları ekibinin gösterilerine mütakip, kutlamalar öğrenciler ve kurumların resmi geçitleriyle Cumhuriyet Alanı’ndaki tören son bulacak. Kutlama programı saat 18.30’da yapılacak fener alayı ve saat 19.30’da ki Cumhuriyet resepsiyonu ile son bulacak.

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor