Cumhuriyet 99 yaşında

Okuduğunuz haber
CUMHURİYET BÜYÜK KAZANIM

Alakoç adaylığını duyurdu

Anasayfa   /    Güncel    /    Cumhuriyet büyük kazanım

Cumhuriyet büyük kazanım

Eğitim-İş Yozgat İl Temsilcilik Başkanı Sedat Tuygun, Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yıldönümünü yayınladığı bir mesajla kutladı. Cumhuriyet'in büyük kazanım olduğunu belirten Tuygun, emanete sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi.

GÜNCEL      28 Ekim 2022 - 15:52     0

Cumhuriyet büyük kazanım

Eğitim-İş Yozgat İl Temsilcilik Başkanı Sedat Tuygun, Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yıldönümünü yayınladığı bir mesajla kutladı. Başkan Tuygun açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın simgesi olan Cumhuriyet'in ilanının 99. Yıldönümünü, Cumhuriyetin öneminin bilinci ve kurucusuna duyduğumuz saygı ve sevgiyle kutluyoruz.

Ulusumuz, Atatürk'ün önderliğinde dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, en değerli varlığımız Cumhuriyeti kurmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize görevler düşmektedir.

Atatürk'ün izinden yürümeye, Cumhuriyet'i yaşatmaya ant içmiş, ilke ve devrimlerini, çağdaş yaşamı gönülden benimsemiş, Cumhuriyet'in sağladığı kazanımların bilincinde olan eğitim neferleri olarak Atatürk'ün Cumhuriyet'le yaktığı aydınlanma ışığını söndürmeden taşıyacak, demokratik laik Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacağız.

Büyük Önderimiz Atatürk'ün eşsiz sözlerini bir kez daha anımsatıyoruz:

"Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz."

"Ey Türk gençliği, birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir... Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."

Bu duygular ve coşkuyla tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor,  Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor