Yozgatspor Yozgat'ı istiyor!

Okuduğunuz haber
AYDINCIK MÜZE ZENGİNİ!

Çiftçi fiyat bekliyor!

Anasayfa   /    Güncel    /    Aydıncık müze zengini!

Aydıncık müze zengini!

Aydıncık Kösrelik kasabasında yaşayan 83 yaşındaki Mustafa Taş, 35 yıldır yeteneğini sergileyerek yaptığı eserlerini evinde ve bahçesinde sergiliyor.

GÜNCEL      04 Eylül 2021 - 17:54     0

Aydıncık müze zengini!

Aydıncık İlçesinin Kösrelik kasabasında ikamet eden 83 yaşındaki Mustafa Taş, evini ve bahçesini tam anlamıyla açık hava müzesine çevirdi. Uzun yıllar yurtdışında çalıştıktan sonra doğup büyüdüğü topraklara yerleşen ve bahçevanlıktaki yeteneğini ve maharetini sanat eserleri oluşturmak için de kullanan ve inanılmaz objeler ortaya çıkartan Taş, bilgi kişiliği, esprili konuşmaları ile de dikkat çekiyor.

Kimi insanlar vardır doğuştan yeteneklidir, kullanılmayan, çöpe giden, bundan bir şey olmaz denilen malzemelerle yepyeni ve göze hoş gelen eserler üretmeyi bilirler.

HEM SANATKAR

HEM NÜKTEDAN

Doğal güzellikleri, temiz havası, turizm güzellikleri ile sanat ve sanatçı için bulunmaz mekanlardan biri olan Aydıncık ilçesinde Haceş Müze Evi’nde ki nostalji, Kösrelik ilçesinde bulunan iki müze evinde farklılaşıyor. Uzun yıllar yurtdışında çalıştıktan sonra memleketine dönen ve bahçevanlık mesleğindeki yeteneklerini yepyeni eserler üretmek için kullanan 83 yaşındaki Mustafa Taş'ın zekası parmak ısırtıyor.

BİNLERCE ESER

Genellikle ahşap malzeme kullanarak hayvan figürleri, baston, fıskiye, bahçesinde dikkat çeken düzenekler yapan ve evine gelenleri inanılmaz şekilde ağırlayan Taş, nüktedan kişiliği ile de dikkat çekiyor. Hayata, yaşama dair tecrübelerini inanılmaz cümleler kurarak karşısındakine yansıtan Taş, bundan bir şey olmaz denilen birçok malzemeyi de kullanarak 35 yılda ürettiği binlerce eseri ziyarete gelenlerin beğenisine sunuyor.

BAŞKAN KOÇAK HERKESİ

GÜZELLİKLERİ GÖRMEYE ÇAĞIRDI

Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak, ilçelerindeki doğal güzelliklerin yanı sıra müzelerdeki güzellikleri görmek için herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. Haceş Müze evinin dışında yine Kösrelik kasabasında iki müze evinin bulunduğunu belirten Başkan Koçak, “Doğal ve tarihi güzelliklerimizin yanında böylesine derin ve zengin bir kültürü halkımızın beğenisine sunmak bize gurur veriyor. Yozgat ve diğer illerden gelecek vatandaşlarımız kesinlikle ilçemize geldiklerinde çok mutlu olarak geri döneceklerdir. Bunun her konuda garantisini veriyoruz” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor