Sahte bilete dikkat

Okuduğunuz haber
ATAM İZİNDEYİZ

Şampiyonluk geleneği sürüyor

Anasayfa   /    Güncel    /    Atam izindeyiz

Atam izindeyiz

19 Mayıs eski coşkusundan uzak olsa da Türk Milleti Ata’ya bağlılığını bir kez daha gösterdi.

GÜNCEL      19 Mayis 2019 - 16:47     0

Atam izindeyiz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk'ün Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yaktığı ve bunu Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları eski içeriğinden yoksun kutlandı. Stadyumun doldurulduğu, geçit töreni ile coşkunun zirveye tırmandığı görüntüden uzak olsa da Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda düzenlenen törenlere öğrenciler hazırladıkları birbirinden güzel gösterilerle ilgi topladı.

Türk’ün istiklali ve özgürlüğü için 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkarak kurtuluş meşalesini yakan, bir milletin uyanışına vesile olan Atatürk'ün bıraktığı mirasa Türk gençliği sahip çıkacağını bir kez daha gösterdi.

100 YILI KUTLADIK

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. yıl kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Daha sonra Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda devam eden törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadelenin Türk tarihindeki önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi. Parlak, "Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliği her zaman örnek alarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına da başta Türk gençliği olmak üzere Türk milleti fırsat vermeyecektir." dedi.

SALONDA KUTLAMA

Vali Kadir Çakır eşi Nalan Çakır, Belediye Başkanı Celal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, POMEM Müdürü Zafer Kişi, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile yapılan kutlama etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Vali Kadir Çakır’a Türk Bayrağı’nın teslim edilmesini, öğrencilerin şiir okuması, Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Cengizhan Sarıkaya ve Büşra Şendoğan 19 Mayıs adlı şiiri okuması, spor gösterileri takip etti. Gençlerden Ecdada Mektup projesi kapsamında Çanakkale Şehitlerine Mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla düzenlenen sportif etkinliklerde sıralamaya giren okul ve sporculara kupa ve madalyalarının verilmesinin ardından Vali kadir Çakır törende görev alan öğretmen ve görevlileri tek tek tebrik etti.

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor