Amatöre Kenan Yılmaz ismi

Okuduğunuz haber
50 YILLIK KULÜP LİGE KATILMIYOR!

Komagene dualarla

Anasayfa   /    Spor    /    50 yıllık kulüp lige katılmıyor!

50 yıllık kulüp lige katılmıyor!

Yozgat amatörünün köklü kulübü İl Özel İdaresispor'un lige katılmama kararı alması şaşkınlıkla karşılandı. Yetkililerin sporun altyapısına yatırım yaparken kulüplerin kapatılmasına göz yummaması bekleniyor.

SPOR      22 Eylül 2019 - 17:52     0

50 yıllık kulüp lige katılmıyor!

Yozgat amatör liglerinin en başarılı takımları arasında yer alan, birçok önemli isim yetiştiren ve Yozgat’ta amatör sporların mevcut imkanları nedeniyle lokomotifi olan İl Özel İdaresispor’un lige katılmama kararı alması spor camiasında üzüntüyle karşılandı. 1973 yılında kurulan ve yarım asrı çok yakında geride bırakacak olan İl Özel İdaresispor’un ekonomik sıkıntılar bahane gösterilerek lige katılmayacak olması, spora yapılan yatırımlarla zıt orantı içerisinde olması dikkatlerden kaçmadı.

Birinci  Amatör Küme Ligi’nin başlatılması için yapılan ilk toplantıda ligin en önemli takımlarından biri olan İl Özel İdaresispor’un Kulüp yönetiminden hiç beklenmeyecek bir çıkış geldi.

1973 YILINDA KURULDU

1973 yılında  Köy Hizmetlerispor olarak kurulan kulüp ilerleyen yıllarda İl Özel İdarespor olarak lige devam etti. Kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu İl Temsilciliğine başvurarak lige katılmama kararı aldı. Yozgat amatör sporuna çok önemli isimler kazandıran, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması, spora kanalize olması açısından önemli bir misyon üstlenen İl Özel İdaresispor’un ekonomik sıkıntılar bahane gösterilerek lige katılamayacak olması da bir başka tartışma konusu oldu. Rahmetli Kamil Kılıçarslan’ın yıllarca Sarayspor’u tek başına sırtlayıp, gençlere imkanlar sağladığı, Lütfi Kara’nın evinin nafakasını Yozgat Gençlerbirliği takımı sporcularına aktardığı, birçok ilçe ve belde takımının çok zor şartlar altında mücadelesini sürdürdüğü bir dönemde İl Özel İdaresispor için böyle bir tasarrufa gidilmesi entrensan olarak yorumlandı.

LİGE TESCİL YARIN

İl Özel İdaresi Genel Sekreterinin Kulüp Yönetimine bıraktığı durumla ilgili Yozgat Valisi Kadir Çakır’ın müjdeli haberi vermesi bekleniyor. Tescil işlemleri yarın yapılacak lige İl Özel İdaresispor’un katılmaması, son yıllarda spora yapılan yatırımlarla ters orantılı bir durumu ortaya çıkartıyor. İmkanları birçok takımdan çok daha iyi durumda olan takımın lige katılmaması, Yozgat sporunun ileriye gitmek için attığı adımları da aksamaya uğratacak. Zira çok önemli sporcuların yetişmesine vesile olan kulüp bir bakıma üst liglerde oynayan takımlarımızın da altyapısı görevi üstleniyor. ASKF ve Futbol İl Temsilciliği tarafından yapılan girişimlerden de şu ana kadar sonuç alınamamış olması, özellikle bu kulübün çok eskiden formasını giyen önemli isimleri üzdü. 

Hatırlanacağı üzere geçen sezon grubunda şampiyon olarak play-off oynayan ve Sorgun Belediyespor ile girdiği yarışı kaybederek BAL Liginin kapısından dönen İl Özel İdaresispor’un başarılı antrenörü Abdurrahman Doğan mevcut kararın ardından görevinden ayrıldığını kamuoyuna duyurmuştu.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor