Köse'den Ramazan kutlaması

Okuduğunuz haber
YOZGAT ÜRETİMİN MERKEZİ OLACAK

Şehitler Vatanın harcıdır

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Yozgat üretimin merkezi olacak

Yozgat üretimin merkezi olacak

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, Yozgat’ın Orta Anadolu’nun üretim noktasında en hızlı büyüyen, en hızlı ilerleyen şehri olacağı iddiasında bulundu.

EKONOMİ      15 Nisan 2021 - 14:07     0

Yozgat üretimin merkezi olacak

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, Yozgat’ın Orta Anadolu’nun üretim noktasında en hızlı büyüyen, en hızlı ilerleyen şehri olacağı iddiasında bulundu. Göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmaları özetleyen, OSB’deki olumlu gelişmeleri ve yatırımları yerinde gösteren TSO Başkanı Çelik, bunları yaparken en büyük gücü ve desteği Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan aldıklarını söyledi. Çelik, “Biz Devlet büyüğümüzün önderliğinde bize verdiği güçle, destekle, onun yaptığı çalışmalarla çok hızlı bir şekilde Organize Sanayi Bölgemizin 20 yılda abartmadan söylüyoruz 20 yılda almadığı yatırımı 2 yılda OSB’ye çekmeyi başardık” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da katılımları ile temelleri atılan fabrikaların son durumu hakkında Organize Sanayi Bölgesinde bizzat fabrikalara giderek bilgiler verdi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY

BİZE BÜYÜK DESTEK VE HEYECAN VERDİ

Göreve geldiklerinde Yozgat’ta ki üretim sahalarını canlandırmak gibi bir hedef koyduklarını, kendilerinin göreve gelmesinin ardından kısa bir süre sonra da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın göreve geldiğini hatırlatan Çelik, bunu hem Türkiye, hem kendileri için bir şans olarak değerlendirdi. Çelik, “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’ın göreve gelmesi ile birlikte biz üretim sahalarında çalışmalarımızda daha da heyecanlandık. Bizim gibi düşünen, özel sektör gibi düşünen, sanayici gibi düşünen özel sektörün, yatırımcının her türlü sıkıntısı ile bire bir ilgilenen Devlet Büyüğümüzün olması bize büyük bir fırsat verdi” dedi.

2 YILDA 20 YILLIK YATIRIM ALDIK

Kendilerinin de bu heyecan ve şevkle çalışmalara başladıklarını ve üretimin artması, yatırımcının Yozgat’a getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını anlatan TSO Başkanı Sinan Çelik, açıklamasının devamında şu bilgileri verdi: “Biz Devlet büyüğümüzün önderliğinde bize verdiği güçle, destekle, onun yaptığı çalışmalarla çok hızlı bir şekilde Organize Sanayi Bölgemizin 20 yılda abartmadan söylüyoruz 20 yılda almadığı yatırımı 2 yılda OSB’ye çekmeyi başardık. Cumhurbaşkanı Yardımcımızın verdiği büyük destekle. Ne yaptık iki yılda 950 milyon TL’lik yatırım aldık, 1.100 olan çalışan sayımız 3 binlerin üzerine çıkarttık parsel doluluk oranında yüzde 90’lara, inşaat yapım noktasında da yüzde 70’lere ulaştık. Önümüzdeki bir yıl içerisinde de hedefimiz 10 bin çalışan sayısına ulaşmaktır. Tahsis ettiğimiz başlayacak olan şantiyelerimiz, inşaatlarımız da var şu an temelleri atılan fabrikalarımız da bitti şu an makine ekipmanları noktasındaki çalışmalar yapılıyor. Bu yaz inşallah 5 fabrikamızın tamamı faaliyete geçecek. Bu fabrikalar ve tahsis edilen sanayicilerimizle birlikte önümüzdeki yıllar içerisinde hedefimiz çalışan sayımızı 10 binlere çıkartmaktır.

PANDEMİ KRİZİNİ

FIRSATA ÇEVİRDİK

tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde yüzde 300’ün üzerinde bir büyüme sağladık. Bunlar havada olan rakamlar değil, bize inanmayanlar, bizim afaki konuştuğumuzu sananlar Organize Sanayi bölgesine gidip bakabilirler. Neden bunu yapabildik pandemi döneminde bu kadar büyüdük, krizi fırsata çevirdik ihracat yapan firmalarımız, üretim yapan firmalarımızın çoğu üretiminin çoğunu dış pazara satıyor. Bu kriz döneminde dış pazarda doğan açıklar ve Yozgat’ın izole bir şeihr olması, covidden Yozgat Organize sanayi bölgesinin en az etkilenen bölgelerden biri olması bizim için çok büyük avantaj oldu. Yozgat OSB’de üretim hiç durmadı, fabrikalar hep çalıştı. Hiçbir zaman bu süreçte Organize sanayide çarklar hiç durmadı. İhracaata yönelik ürünlerimiz üretildi, Rakamlar çok önemli 950 milyon TL’lik özel sektör yatırım yaptı, 20 milyon dolarlarda olan ihracat rakamlarımız gayri resmi olarak gümrük olmadığı için açıklayamıyoruz. 200 milyon dolara yakın ihracat yapıldı. Şirketlerimizin merkezi İstanbul ve yurtdışı olduğu için buradan gösteremedik.

YOZGAT ÜRETİMDE

ANADOLU’NUN YILDIZI OLACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcımız bize sanayiciye, yatırımcıya her türlü desteği veriyor, biz de kendisinden aldığımız bu güçle, heyecanla Yozgat’ın büyümesini rakamlarla ortaya koyduk. İstenirse 2 yılda Yozgat’ta üretir, ihracat yapar onu gösterdik. Sanayi şehri olamaz deniliyordu ama biz bu yanlış söylentinin ısrarla üzerine gidiyoruz. Yozgat esnafının, piyasaları çok kısa bir sürede bunun perakende yansımalarını çok iyi göreceğiz. Bu söylediklerimiz aleni ve açık bunu Yozgat Organize Sanayi Bölgesine gidenler rahatlıkça görecektir.

Bu bizim için başlangıç, bu bir hedef değildi. 2 yıl içinde yaptığımız çalışmaların inşallah devamı gelecek ve covid sonrasında iddia ediyoruz ki Yozgat Orta Anadolu’nun üretim noktasında en hızlı büyüyen, en hızlı ilerleyen şehri olacaktır. Biz bu desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’a sanayicimiz, üreticimiz adına çok teşekkür ediyoruz.

2022 YILINDA KOŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Yozgat’ta kısmet olursa son kalan parsellerle alakalı çalışmalarımız var. Çok nitelikli 2 firmamızı daha önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Yeni yatırımcılarımız da gelecek, her geçen gün Yozgat üretmeye, gelişmeye güzelleşmeye devam edecek.

2021 yılının ikinci çeyreğinden sonra bunun karşılığını almaya ve 2022 yılının ikinci çeyreğinden sonra da koşmaya başlayacağız ve her geçen yıl da tempomuzu artıracağız. İkinci etap yatırımları yapacak, ek ilave yatırımlara hazırlanan yatırımcılarımız var. Neden Yozgat’ı tercih ediyorlar derseniz izole bir yatırım alanı. Covidden, depremden, selden en az etkilenen yatırım alanı olmak bize avantaj sağlıyor. Şu an Marmara Bölgesinde, Batı bölgelerinde yatırım yapmanın maliyeti çok yüksek. Çok büyük sıkıntıları var. Bunu yatırımcı da görüyor, bizim de yapacağımız bunu yatırımcıya anlatmak, işlerini hızlandırmak, bürokratik sıkıntılarını gidermektir. Devletimiz de zaten teşviklerle, ucuz arsa temini ile üzerine düşeni yapıyor. Biz geçmişe bakmıyoruz, neden yapılmadı demiyoruz. Önümüze, geleceğe bakıyoruz, olumsuz düşünmüyoruz hiçbir zaman da örnek almıyoruz. Bizin için önemli olan şehrin ekonomisinin büyümesi. Biz görevimizi ve üstlendiğimiz misyonumuzu layıkıyla yerine getirmek için çaba gösteriyoruz.

YERLİ YATIRIMCIYA DAVET

Yozgat’ta yerli yatırımcı üzülerek söylüyorum sermaye sahibi firmalarımız maalesef üretime yönelmiyorlar, üretim yapmakla ilgili çok fazla düşünceleri yok, rant ekonomisi hakim olmuş. Bunu kırmamız lazım. Almayla satmayla, Yozgat içerisindeki parayı döndürmekle Yozgat büyüyemez. Komşu şehirlerden,  yurtdışından para getirmek lazım. Bunu da üretim olmadan yapmamız mümkün gözükmüyor.  O nedenle Yozgatlı sermaye sahiplerine buradan çağrıda bulunuyoruz. Organize sanayi bölgemiz Dışarıdan gelen yatırımcıya ne kadar açıksa onlara da sonuna kadar açıktır. Üretim alanlarında ne yapacaklarına ilişkin biz gereken desteği, bilgilendirmeyi yapar, onların da tesislerini kurar üretime geçirmelerine sonuna kadar yardımcı oluruz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor