Selzedelere umut kermesi

Okuduğunuz haber
TARIM FUARI DUALARLA

TOKİ yıl sonuna

Anasayfa   /    Güncel    /    Tarım Fuarı dualarla

Tarım Fuarı dualarla

Ekonomisi büyük ölçüde tarıma dayalı olan ve bunu göstermesi bakımından çok önemli bir görevi ifa eden 11. Yozgat Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

GÜNCEL      26 Agustos 2021 - 18:32     0

Tarım Fuarı dualarla

Yozgat Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı kapılarını 11 kez ziyaretçilerine açtı. Yozgat Ticaret Odası, Yozgat Belediyesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ve yurt genelinden 97 firmanın 112 marka ile katıldığı fuar 3 gün sürecek. 

Yozgat'ın tarım potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ve bu fuarın bunu göstermek açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken, Fuarın açılış konuşmasını yapan Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, şunları söyledi: “Yozgat Ticaret Odası olarak 400'e yakın tarım ve hayvancılık grubunda hizmet veren üyemizin ve Yozgat çiftçimizin faydalanması için bir tarım fuarı daha düzenledik. Geçmiş yıllarda düzenlediğimiz tarım fuarının Yozgat ekonomisi ve çiftçisine verdiği katkıları bu yıl da vermesini bekliyoruz. Son tarım fuarında 160 binin üzerinde bir katılımcı, ziyaretçi sağladık. Yozgat'ta üretim yapan orta ölçekli firmalarımızın burada ürettikleri ürünleri sergilemesi, diğer illere satış sağlamasında ve pazar bulması noktasında fuarımızın katkıları oldu. Bu fuarın da bereketli geçeceğini düşünüyoruz. Fuarımız Yozgat ekonomisine ve Yozgat halkına hayırlar getirsin.”

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ise “Fuara 97 firmamız 112 marka ile katılıyor. KOSGEB, diğer kuruluşlarımız fuarımıza çok büyük destekler veriyor. Bunun yanında firmalarımıza verdikleri desteklerle birlikte köyden gelen vatandaşlarımızın nakilleri konusunda, transferleri konusunda, ulaşımları konusunda her türlü maddi ve manevi desteği veriyorlar. Bu yıl 11’incisini düzenlediğimiz fuarlarımız inşallah tarıma da çiftçimizin ufkunu açacak yeni ürünleri burada hep birlikte göreceğiz” dedi.  

AKP Yozgat Milletvekili Başer, "Tarım ve Hayvancılık Fuarı’mızın, başta üreticilerimiz olmak üzere ticaret erbabına, Sanayi ve Ticaret Odası mensuplarına ve değerli çiftçi kardeşlerimize hayırlı ve mübarek olmasını diliyorum. Çiftçilerimizin imkanlarının daha da artması için özel bir gayret gösteriyoruz. Her şey çiftçi kardeşlerimiz için her şey Yozgat için” diye konuştu, 

Yozgat Valisi Ziya Polat da konuşmasında şunları söyledi: “Yozgat’ımız Tarım ve hayvancılık şehri. Bu fuarların her sene katılımcıların, üreticilerin de arttığı bir fuar haline gelmesi konusunda çalışmalar yapan Ticaret ve Sanayi Odası’na, KOSGEB’e, STK’larımıza teşekkür ediyorum. Biz üreteceğiz, ürettiğimizi satacağız. Satmak için de uygun ortamları yaratmamız lazım. Tarım İl Müdürlüğü’müz olarak, kurum ve kuruluşlarımız olarak çiftçilerimizin, hayvancılık yapan kardeşlerimizin emrinde olduklarını bir kez daha belirtmek istiyorum. Yozgat olarak ürettiğimizi marka şartı haline getirmede sorunumuz var. Marka üretmemiz lazım. Umarım bu fuarlar da alışverişin bol olduğu bereketli olduğu hale gelir” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Katılımcı ve ziyaretçiler fuarı gezerek, firma temsilcilerinden bilgi aldı.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor