Bahçeli dengeleri değiştirdi mi?

Okuduğunuz haber
SEÇİMDEN SEÇİME KAYALAR!

Ülkücüler hesap yapmaz

Anasayfa   /    Siyaset    /    Seçimden seçime Kayalar!

Seçimden seçime Kayalar!

Yozgat siyasetinin önemli isimlerinden biri olmasına rağmen ‘gel-git’leri ile seçmendeki etkisini genel olarak kaybeden İYİ Parti adayı Lütfullah Kayalar’ın bir de Yozgat’ı seçimden seçime hatırlıyor olması, köşe yazılarına bile konu oldu.

SİYASET      09 Mayis 2023 - 22:13     1

Seçimden seçime Kayalar!

Yozgat siyasetinin önemli isimlerinden biri olmasına rağmen ‘gel-git’leri ile seçmendeki etkisini genel olarak kaybeden İYİ Parti adayı Lütfullah Kayalar’ın bir de Yozgat’ı seçimden seçime hatırlıyor olması,  köşe yazılarına bile konu oldu. Kayalar’ın kazanamadığı her seçim sonrasında Yozgat’tan sessiz sedasız ayrılıp, yıllar sonra gelmesini konu edinen ve bunun artık sıktığına işaret eden köşe yazısında dikkat çeken anekdotlar yer aldı.

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler öncesinde milletvekili adayları arasında, haber sitelerinde yapılan haberlerde en fazla olumsuz yorumu alan Lütfullah Kayalar, köşe yazılarında da payına düşeni aldı.

BU KEZ İSMİ DE YETMİYOR

Yozgat siyasetinin en önemli isimlerinden biri olan, Bakanlık görevinde bulunduğu süreçte hizmetleri ile adından hep söz ettiren Lütfullah Kayalar, kendi kredisini bir bakıma kendi tüketti. 2007 Genel seçimlerine ANAP'ın girmemesi üzerine CHP'den aday olduysa da seçilemeyen, 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Yozgat'tan bağımsız milletvekili adayı olan Kayalar’a bu seçimlerde halk bir anlamda ahde vefa gösterdi. Ancak Kayalar’ın siyasetten bir türlü kopamayışı, yıllarca Yozgat’a gelmeden siyaseti başka illerde yapmaya çalışması, üstüne üstelik bir kez daha parti değiştirmesi özellikle tabanda karşılık bulmadı. CHP seçmeninin kendi adaylarının ikinci sıraya getirilmesine, yine İYİ Parti tabanının temayülden birinci sırada çıkan ancak listeye konulmayan Prof. Taner Demirer’e yapıldığını düşündükleri haksızlık dillendirilmese de, Kayalar’ın hanesine eksi olarak yazmaya başladı.

KÖŞE YAZILARINA

BİLE KONU OLDU

İYİ Parti adayı Lütfullah Kayalar’ın sürekli parti değiştiyor olması, ilerlemiş yaşına rağmen siyasetten kopamaması, en önemlisi de seçimlerin ardından Yozgat’tan sessiz sedasız ayrılıp, 5 yıl memleketine uğrak vermemesi, köşe yazılarına da konu oldu. Kayalar’ı ikiye ayıran ilk bölümünde 90’ların genç siyasetçisi, iline faydalı bir isim olarak lanse edilen yazıda, ikinci kısım tam anlamıyla kurt siyasetçi için hüsransı bir durum olarak nitelendirildi. İkinci Kayalar’ın; 15 yıldır 3 seçimde ayrı partiyle gelip sonrasında yok olduğuna vurgu yapılan yazı, bir bakıma kamuoyunun da hislerine tercüman oldu.

 
 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 1 yorum yapılmış.

Cihangir Ersoy
Yozgat’ta seçimler dışında art arda değil bir ay 5 gün kalmış mı? Geçen yıl verdiği röportajında Yozgat’ta siyaset yok diyen aday bey bir yıl sonra Yozgat’tan aday oldu. Yozgatlı her şeyin farkında bilinsin istedim.
12 Ay önce

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor