İstifa sesleri!

Okuduğunuz haber
ŞAMPİYON KRALLAR GİBİ

İlçelere yurt yapılacak mı?

Anasayfa   /    Spor    /    Şampiyon Krallar gibi

Şampiyon Krallar gibi

Dünya Şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp memleketinde krallar gibi karşılandı. Vali Kadir Çakır ve Belediye Başkanı Celal Köse'nin yanısıra vatandaşlar şampiyona beklendiği gibi büyük ilgi gösterdi.

SPOR      02 Ekim 2019 - 20:17     0

Şampiyon Krallar gibi

Kazakistan'daki Dünya Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan ve 4. kez dünya şampiyonluğuna ulaşan hemşehrimiz Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat'ta coşkuyla karşılandı.

Yozgat'a gelen milli güreşçi Kayaalp önce Valimiz Kadir Çakır'ı ziyaret etti. Daha sonra vatandaşlar tarafından mehter takımı ile Yimpaş AVM önünde karşılanan Kayaalp, Vali Kadir Çakır, Belediye Başkanı Celal Köse, daire müdürleri ve vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen karşılama töreni, saygı duşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Vali Çakır Kayaalp'e çiçek ve altın hediye etti.

Vali Çakır, Rıza'nın Kazakistan'da bütün dünyaya Türkiye'nin gücünü, Türk'ün gücünü, Yozgat'ın gücünü gösterdiğini belirterek, “Rıza Kayaalp’in elde ettiği başarılar kolay elde edilebilecek başarılar değil. Allah yolunu açık etsin, kendisini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Celal Köse ise, Rıza Kayaalp’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Milli güreşçi Kayaalp de dünya şampiyonasında dördüncü kez altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Karşılamadan dolayı vatandaşlara teşekkür eden Kayaalp, "Bundan yaklaşık 5 ay önce 9. kez Avrupa şampiyonu olarak buraya gelmiştim ve Türkiye tarihinde bir rekor kırmıştım. Şimdi de 4. kez dünya şampiyonu olarak yine bir rekor kırarak memleketime geldim. Bu karşılamada sizleri gördüğüm için çok mutlu oldum." dedi.

Kayaalp, gençlere seslenerek şunları söyledi:

"Bizim asıl amacımız sizlere örnek olabilmek, istersek neleri başarabileceğimizi sizlere göstermek önemli. İnşallah sizlere örnek olabiliyorumdur. Eğer hayal edersek, iyi bir hedef koyarsak, inanın başaramayacağımız hiçbir şey yok, yeter ki biz çok çalışalım, işimizi severek yapalım ve yeteneğimize göre hareket edelim.  Böylece ülkemize, annemize ve babamıza hayırlı bir evlat oluruz diye düşünüyorum."

HEDEFİM OLİMPİYAT

Kayaalp, hedeflerinin bulunduğunu vurgulayarak, "En büyük hedefinin Tokyo Olimpiyatlarında altın madalya kazanmak. İnşallah onu da kazanırsam bütün koleksiyonum tamamlanmış olacak. Ondan sonra da 5 ve 6. dünya şampiyonlukları, 10 ve 11. Avrupa şampiyonu olarak sizlerin huzurunuza gelmek istiyorum”  diye konuştu.

Rıza Kayaalp'in annesi Sevgi Kayaalp ise oğlu ile gurur duyduğunu söyledi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor