İBF'ye yerli dekan

Okuduğunuz haber
MECLİS DE SELAM DURDU

Masterlere 'Güçlü' destek

Anasayfa   /    Güncel    /    Meclis de selam durdu

Meclis de selam durdu

Yozgat İl Genel Meclisi Başkan ve üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği “Barış Pınarı Harekatı”na destek olmak amacıyla bir araya gelerek Mehmetçiklere asker selamı gönderdi.

GÜNCEL      18 Ekim 2019 - 20:00     0

Meclis de selam durdu

Yozgat İl Genel Meclisi Başkan ve üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği “Barış Pınarı Harekatı”na destek olmak amacıyla bir araya gelerek Mehmetçiklere asker selamı gönderdi.

Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İl Genel Meclis Başkanı İskender Nazlı, “İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür” dedi.

Başkan Nazlı, şöyle konuştu: “Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır. Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekâtı  aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vaat etmektedir.”

BU HAREKAT DÜNYAYA MESAJ

“Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir.” diyen Nazlı, “ Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır. Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bu çerçevede, İl Genel Meclisi olarak  Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman  Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.

Dün akşam itibariyle 5 gün için harekat durdurulmuş, 32 kilometre  güneye çekileceklerini belirtseler de PKK/PYD/YPG terör örgütünün kalleşliğini bilmeyen yoktur. Şartlarına uyulduğu takdirde, Türk Silahlı Kuvvetleri gücünden dolayı harekat başlama sebebi yerine gelmiş olacaktır. Aksi takdirde 5 gün sonra kınalı kuzularımız gereğini yapmaya devam edecektir.  Cenabı Allah ayaklarına taş değdirmesin, vurdukları yerden ses getirsin Ülkemizi, Milletimizi ilelebet payidar eylesin, birlik ve beraberliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor