Durdurun şu zamları!

Okuduğunuz haber
KİLİMCİLİK HAYAT BULUYOR

Paşaköy Camii ibadete açılacak

Anasayfa   /    Güncel    /    Kilimcilik hayat buluyor

Kilimcilik hayat buluyor

Yozgat Valisi Ziya Polat, Şefaatli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni ziyaret ederek, burada üretilen el dokuması kilimleri inceleyip kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

GÜNCEL      24 Haziran 2022 - 17:42     0

Kilimcilik hayat buluyor

Yozgat Valisi Ziya Polat, Şefaatli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni ziyaret ederek, burada üretilen el dokuması kilimleri inceleyip kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Kilim dokuma kursunda el emeği göz nuru ile yaptıkları dokuma kilimleri satarak ev ekonomisine katkı sağlayan bayanlara kolaylıklar dileyen Vali Polat, üretimi her alanda destekleyeceklerini söyledi.

Şefaatli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından açılan kursta bayanlar tarafından yapılan el emeği göz nuru kilimleri büyük beğeni topladı.

EKONOMİYE KATKI

Kadın girişimciliğinin en güzel örneklerini sergileyen, geleneksel el sanatlarını yaşatmanın yanı sıra ev ekonomisine ve üretime katkı sağlayan bayanların el emeği göz nuru çalışmaları dikkat çekti. Şefaatli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni ziyaret ederek, burada üretilen el dokuması kilimleri inceleyip kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Ziya Polat, Türk tarihinde, geçmişinde ve kültüründe özellikle kilim ve kilimcinin ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Vali Polat, “Kilim dokum arzusu bir ruh meselesidir. Her bir üründe, her bir eserde o eseri yapan kardeşimizin ruh dünyası var. Tabi insan sevdiği işe kendisin verdiğimiz zaman kıymet vermeye başlıyor ve eser konuşmaya başlıyor. Kilim Dokuma ve Halıcılığın ileride daha da gelişeceğine inanıyorum” dedi.

ÜRETİMİ HER ALANDA DESTEKLİYORUZ

E emeği göz nuru ile yaptıkları dokuma kilimleri satarak ev ekonomisine katkı sağlayan bayanlara kolaylıklar dileyen Vali Polat, üretimi her alanda destekleyeceklerini söyledi. Yozgat’ın tüm dinamiklerini hayata geçirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Vali Ziya Polat’a bayanların dokuduğu el emeği göz nuru kilim hediye edildi.

Ziyarette Vali Ziya Polat’a İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer ve İl Genel Meclisi Başkanı İskender Nazlı da eşlik etti.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor