İftar davetleri yasak!

Okuduğunuz haber
İFTAR TOPU GELENEĞİ YAŞIYOR

Şampiyonlar el üstünde

Anasayfa   /    Güncel    /    İftar Topu geleneği yaşıyor

İftar Topu geleneği yaşıyor

Yozgat Belediyesi Ramazan öncesi iftar topu provası yaptı. Belediye Başkanı Celal Köse, Kapalı Otopark üzerinde Ramazan’ın gelişini 3 pare top atışı yaparak Mübarek ayın müjdesini verdi.

GÜNCEL      12 Nisan 2021 - 16:52     0

İftar Topu geleneği yaşıyor

İftar vaktini duyurmak için yine Çin malı ses bombaları kullanılacak

Gelenek yaşatılıyor

Yozgat Belediyesi, Ramazan öncesi iftar topu provası yaptı. Atışların provası için Belediye önündeki Park’ta varilden yapılmış ''Ramazan Topu'' atış mekanizmasının başına geçen Belediye Başkanı Celal Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Tanışman ve Ak Parti Merkez İlçe önceki dönem başkanlarından Mustafa Türkmen yaptığı üç atışla vatandaşlara 'Ramazanın başlangıcını’ duyurdu.

Yozgat'ta Ramazan ayı süresince iftar vaktinin geldiğini oruç tutan vatandaşlara hatırlatacak olan Ramazan topunun deneme atışlarından birini de Belediye Başkanı Celal Köse yaptı.

DENEME ATIŞI YAPILDI

On bir ayın sultanı Ramazan ayında vatandaşlar iftarını bu yıl da Yozgat Belediyesi önünde bulunan Parktan atılacak topun sesiyle açacak. Ramazan topu için görevliler önce hazırlık yaptı. Prova sırasında fitili ateşleyen Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, iftar toplarının Ramazan ayının vazgeçilmez geleneklerinden biri olduğunu söyledi.

RAMAZAN HAYIRLI OLSUN

Prova sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat'ta Ramazan ayı geleneklerini sürdürdüklerini belirterek, " ” Allah’a hamdolsun. Bizleri Ramazan-ı Şerife sağlık sıhhat içerisinde eriştirdi. Bu vesile ile hemşerilerimizin Mübarek Ramazanlarını tebrik ediyorum. Tüm vatandaşlarımız sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde oruçlarını tutarlar. Ramazan’ın manevi havasından ve sevabından azami derecede istifade edip inşallah bayrama kavuşuruz” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor