Tıp Bayramı'nı kutladılar

Okuduğunuz haber
HAYVANLAR AÇ KALMAYACAK

Silah ticaretine operasyon

Anasayfa   /    Güncel    /    Hayvanlar aç kalmayacak

Hayvanlar aç kalmayacak

Sokak hayvanlarının yiyecek ve su ihtiyacını karşılayacak olan Otomatik Mamatik aracının tanıtımı yapıldı.

GÜNCEL      15 Mart 2021 - 16:46     0

Hayvanlar aç kalmayacak

Yozgat Belediyesi, Yozgat Valiliği ve Orman Bakanlığı ile ortaklaşa hazırlanan Otomatik Mamatik Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Sokak hayvanlarının su ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması için güneş enerjisi ile çalışan mamatikler aynı zamanda çevre kirliliğini önleme görevini de yapmış olacak.

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Murat Tanışman, Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Orman Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Otomatik mamatik projesinin tanıtımını yaptı.

Sokak hayvanlarının yem ve su ihtiyacını karşılama amacıyla yapılan aracın şehrin çeşitli yerlerine yerleştirildiğini belirten Tanışman, konuya ilişkin bu bilgileri verdi: “Bu araç Güneş enerjisi ile çalışan bir Otomatik mamatiktir. Buradaki amaç hem çevreye verilen kirliliği önlemek hem de sokak hayvanlarının besleme ihtiyacını karşılamaktır. Yozgat’ta ilk defa olarak belediye olarak belirli noktalara konuldu. İnşallah amacına ulaşır burada ki bizim isteğimiz vatandaşlarımızın elindeki pet  şişeleri cam şişeleri sokaklara bırakmamaları buradan geçerken hem sokak hayvanlarına faydası olması için pet şişeleri attıklarında hayvanlarımıza bir nebze yemek vermek için ihtiyacını karşılamak için mamatik’e atmalarını istiyoruz. Bu projemiz istenilen seviyeye gelir şuana kadar sokak hayvanlarının yoğun olduğu noktalara konuldu. Bu projede emeği geçen Yozgat Valimiz Ziya Polat’a, Belediye Başkanı Celal Köse’ye Yozgat Orman Müdürü Cihan Eğilmez’e de teşekkür ediyoruz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor