TMO'ların kapatılmasına tepki

Okuduğunuz haber
HAVZALAR ISLAH EDİLECEK

İlk kutlama Çakır'dan

Anasayfa   /    Güncel    /    Havzalar ıslah edilecek

Havzalar ıslah edilecek

Çekerek Nehri ve Çayıralan Havzaları Rehabilitasyon Projesi toplantısı Yozgat Valisi Kadir Çakır başkanlığında yapıldı.

GÜNCEL      08 Ocak 2020 - 19:38     0

Havzalar ıslah edilecek

Çekerek Nehri ve Çayıralan Havzaları Rehabilitasyon Projesi toplantısı Yozgat Valisi Kadir Çakır başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda, Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Dairesi Başkanı İbrahim Ergüven, proje hakkında Vali Çakır ve katılımcılara sunum yaptı.

Ergüven burada yaptığı konuşmada, “Proje Yozgat, Amasya, Tokat ve Sivas illerini kapsamaktadır. Projenin türü, entegre havza ıslahı dış kaynaklı yatırım projesidir. Proje havza alanı 664 bin 329 ha’dır. Hedeflenen kesim proje havzasındaki yerel halk, projenin genel amaçları ise toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, su kirliliğinin azaltılması, gelir getirici faaliyetlerle geçimin iyileştirilmesi sayesinde çevresel muhafaza ve fakirliğin azalmasına katkıda bulunmaktır” dedi.

Projenin hedeflerinden bahseden Ergüven, şu bilgileri verdi;

“Tabi kaynak bozulumunun önüne geçmek. Sel, taşkın, derelerde kirliliğin önlenmesi. Toprak muhafaza, ağaçlandırma, rehabilitasyon, mera ıslahı, tarımsal teraslar. Gelir getirici faaliyetleri desteklemek. Küçük ölçekli sulama altyapısının geliştirilmesi ile sulu tarım alanlarının arttırılması. Meyve bahçesi, sera kurulumu, arıcılık, bal ormanları tesisi. Canlı hayvan desteği, hayvan barınaklarının iyileştirilmesi. Güneş enerjili su ısıtma sistemleri, ısı yalıtımı. Doğal trüf alanlarının tespiti, envanterinin yapılması, doğal trüf ormanları ve yapay trüf bahçeleri tesisi. Mesire yerleri tesisi. Lavanta, kekik vb. dikimleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretiminin arttırılması ve ORKÖY kredileri ile işletme tesisleri kurulması.”

İstihdama katkısı ise; bölgede yaşayan insanların proje faaliyetlerinde işlendirilerek istihdamı sağlanacaktır.

Vali Kadir Çakır ise projenin ülkemize, ilimize ve projeden faydalanacak çevre illere hayırlı olması temennisinde bulundu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor