Başkan İklim Zirvesinde

Okuduğunuz haber
FESTİVAL GİBİ ŞENLİK

İftar topu geleneği yaşıyor

Anasayfa   /    Güncel    /    Festival gibi Şenlik

Festival gibi Şenlik

Yozgat Belediyesi’nin örf, adet ve gelenekleri yaşatmak amacıyla bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Çiğdem Şenliği, Festival havasına büründü.

GÜNCEL      01 Nisan 2022 - 19:16     0

Festival gibi Şenlik

Yozgat Belediyesi’nin örf, adet ve gelenekleri yaşatmak amacıyla bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Çiğdem Şenliği Festival havasında gerçekleştirildi. Ramazan ayı öncesinde birlik ve beraberlik adına da örnek görüntülere sahne olan, üniversite öğrencilerinin davullar zurnalar eşliğinde evlerden bolluk ve bereketi temsil eden bulgur toplaması, alanda halk oyunları gösterileri ile renklenen halka pilav dağıtımı ile son bulan Çiğdem Şenliği, Yozgat’ın tanıtımı konusunda da önemli bir kilometre taşlarından biri olacak.

UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne alınan Yozgat Çiğdem Gezdirme Şenliği tam bir Festival havasına büründü. 

ÇİĞDEM ŞENLİĞİ

BÜYÜK KATILIMLA YAPILDI

Yozgat Belediyesi tarafından İç Anadolu kültürü arasında yer alan ve özellikle Yozgat'ta yöresinde yoğun olarak görülen çiğdem pilavı geleneğini yaşatmak, baharın gelişini karşılamak amacıyla düzenlenen 4’üncü Çiğdem Pilavı Şenliği bu yıl çok daha büyük katılımla geçekleştirildi. Yozgat Valisi Ziya Polat, Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Celal Köse, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Rektör Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Gökhan, AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Kurum ve STK başkanlarının da katılımı ile gerçekleştirilen Çiğdem Pilavı Şenliği, Çiğdem Alayı’nın davullar ve zurnalar eşliğinde tarihi konak sahiplerinden bulgur alması ile başladı. Halaylar çekerek ve maniler söyleyerek Sarraflar Caddesi’ne geçerek buradaki esnaflardan yağ ve bulgular alan alay daha sonra Belediye Başkanı Celal Köse’nin evine de uğradı.

ALANDA GÖRSEL ŞÖLEN

Tellanın yaptığı davetlerle vatandaşı Cumhuriyet Alanı’na çağırdığı Şenliğin buradaki bölümü tam bir görsel şölene dönüştü. Halk oyunları ekiplerinin gösterilerini protokol konuşmaları takip etti. Toplanan yağ ve bulgur ile Belediye Başkanı ve Vali Bey'e Çiğdem pilavının yaptırılmasının ardından Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi’nin verdiği konser, Şenliğe renk kattı.

GELENEKLERİ YAŞATIYORUZ

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, örf, adet ve geleneklerin, milletleri millet yapan en önemli yapı taşları olduğunu belirterek, "Örf ve adetlerimiz geçmişten geleceğe köprü vazifesi görürler. Çiğdem gezmesi UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras listesine alındı. Yozgat Belediyesi olarak bu kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu yıl 4. Çiğdem Gezdirme Şenliğini düzenliyoruz" dedi.

Şenlik yapılan Çiğdem Pilavı’nın vatandaşlara Vali Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse ve protokol üyeleri tarafından dağıtılmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor