Bir ayağı Başkent'te

Okuduğunuz haber
FAKİRE KÖMÜR DESTEĞİ

Kent Merkezi'ne dönüşüm

Anasayfa   /    Güncel    /    Fakire kömür desteği

Fakire kömür desteği

Saraykent Kaymakamı Ali Açıkgöz, ağır kış şartları sebebiyle kömürü erken biten vatandaşlar için talep edilen 200 ton kömürün dağıtımına başladıklarını açıkladı.

GÜNCEL      24 Subat 2022 - 18:31     0

Fakire kömür desteği

Saraykent Kaymakamı Ali Açıkgöz, ağır kış şartları sebebiyle kömürü erken biten vatandaşlar için talep edilen 200 ton kömürün dağıtımına başladıklarını açıkladı.
Yoğun kar yağışının ardından kömürü erken biten vatandaşların tespit edilmesi için çalışma başlattıklarını ifade eden Açıkgöz; “Saraykent Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın tespitleri sonrası 200 ton ek kömür talebinde bulunmuştuk. Mevsimsel şartlar sebebiyle vatandaşımızın sıkıntı çekmesine asla müsade etmeyeceğiz”dedi.
Saraykent’te son 20 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığına dikkat çeken Açıkgöz; “Bunun doğal sonucu olarak vatandaşlarımızın kömürü, planladığından erken tükendi. Özellikle 3294 sayılı kanun kapsamındaki vatandaşlarımızın, bu süreçten olumsuz etkilenmemesi için bir çalışma başlattık. Bu kapsamda kış öncesi dağıtımını yaptığımız; 1200 ton kömüre ek olarak 200 ton daha kömür talebi oluşturduk. Tırlarla hızlı bir şekilde sevkiyatı yapılan 200 ton kömür, hafta başı itibariyle vatandaşlarımıza ulaştırılmaya başlandı. Kişi başı düşen geliri, muhtaçlık sınırının altında olan tüm vatandaşlarımızın kömür taleplerini karşılıyoruz. Kanunun belirlediği tek kriter muhtaçlık sınırı. Biz vatandaşımızın sıkıntıya düşmemesi adına daima yanlarında olmaya davam edeceğiz. Devletimiz güçlü. Milletimiz ise çok fedakar bir millet. Muhtaç durumda olan vatandaşlarımız dahi bazen devletin imkanlarından faydalanmakta tereddütte düşüyor. Kendisinden daha muhtaç kimselere gitmemiz gerektiğini ifade ediyor. İşte bu millet böyle asil bir millet” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor