Amatöre kar engeli

Okuduğunuz haber
ESKİPAZAR DÖNÜŞÜM BEKLİYOR!

Okullar tatil mi?

Anasayfa   /    Güncel    /    Eskipazar dönüşüm bekliyor!

Eskipazar dönüşüm bekliyor!

Eskipazar Mahallesi halkı kentsel dönüşüm projesinin uygulanması halinde Yozgat’ın çehresinde ciddi değişimlerin yaşanılması kaçınılmaz olarak gösteriliyor.

GÜNCEL      05 Subat 2020 - 19:36     0

Eskipazar dönüşüm bekliyor!

Yozgat’ın en eski mahallerinden biri olmasına rağmen birçok konuda halen beklentilerine karşılık bulamayan Eskipazar Mahallesi halkı 2020 yılına umutla girdi. Yol, kaldırım başta olmak üzere sorunları halen tam çözülemeyen mahalle ve etrafındaki diğer mahallelerle birlikte kentsel dönüşüm projesine dahil edilmesi durumunda Yozgat’ın çehresinde ciddi değişimlerin yaşanılması kaçınılmaz olarak gösteriliyor.

İmar konusundaki şanssızlığını son 40 yılda yapılan programsız işlerle birlikte kıramayan Yozgat’ın büyük bölümünde ciddi projelerin devreye girmesi bekleniyor.

HEP GÖZDEN KAÇTI

Yozgat’ın en eski mahallelerinden biri olan Eskipazar da imar konusunda ciddi sıkıntıları yaşamaya devam ediyor. Neredeyse büyük bölümü tek katlı, gecekondu tipinde evlerden oluşan mahallede yapılan konutlar da bu mezbelelik içerisinde kaybolup gidiyor. Bugüne kadar çok ciddi inşaat firmalarının da dikkatini çekmeyen mahalle halkı birçok problemle yüz göz olurken artık gözler kentsel dönüşüm projelerine çevrildi.

MAHALLE HALKI BEKLENTİLİ

Mahalle halkı yıllardır çok ciddi ve sorunlara kalıcı çözüm üretecek projelere dahil edilememiş olmaktan dert yandı. Şehrin bazı bölgeleri için kentsel dönüşüm projelerinin gündeme getirilmesine rağmen Eskipazar’ın bunun dışında tutulmasına anlam veremediklerini belirten mahalle sakinleri, “Mahallemizde evlerin büyük bölümü artık miadını tamamlamış durumda. Tuvaletler dışarıda evlerin birçoğu uçuyor ve çocuklarımız tehlike yaşıyor. Bunların giderilmesini bekliyoruz” dediler.

Yozgat’ın birçok bölgesinin aynı görüntüde olmasından dolayı imar açısından iyi bir görüntü vermemesi de Eskipazar ve yakınında bulunan birçok mahallenin bu projeye dahil edilmesini zorunlu kılıyor.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor