Konserler renk katacak

Okuduğunuz haber
EKONOMİYE DEĞER KATTILAR

Festival için geri sayım

Anasayfa   /    Güncel    /    Ekonomiye değer kattılar

Ekonomiye değer kattılar

Yozgat ekonomisinin ayakta kalması, dışa açılımının sağlanması için verdikleri vergiyle devletin hizmetlerinin daha sağlıklı işletilmesini sağlayan işadamları unutulmadı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı törende verilen ödüllerle, işadamlarının, esnafın önümüzdeki yıllarda da teşvik edilmeleri sağlandı.

GÜNCEL      27 Temmuz 2022 - 19:10     0

Ekonomiye değer kattılar

Yozgat ekonomisinin ayakta kalması, dışa açılımının sağlanması için verdikleri vergiyle devletin hizmetlerinin daha sağlıklı işletilmesini sağlayan işadamları unutulmadı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı törende verilen ödüllerle, işadamlarının, esnafın önümüzdeki yıllarda da teşvik edilmeleri sağlandı.

Yozgat Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odası işadamlarını önceki yıllarda olduğu gibi yine onurlandırmayı ihmal etmedi.

İŞVERENLER ONURLANDIRILDI

Yozgat’a bir dizi ziyarette bulunmak ve açılış yapmak için gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenerek Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 100 kişiye Yozgat Türkiye Borsası’ndan 24 kişiye ödül verildi.

Yozgat Valiliği Konferans Salonu’nda yapılan Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde ilk konuşmayı Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli yaptı. Yozgat ekonomisine katkı sağlayanlara teşekkür eden Erkekli, “Bugün bir arada olmamıza neden olan organizasyonun ana teması, borsamızın çok kıymetli üyelerinden olup, ilimizde tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyetlerini sürdüren; üretim, istihdam ve vergileri ile ülkemiz ekonomisine değer katan, ticaret neferlerini taktim etmek gayesi ile tertiplenen ödül törenidir. Hoş geldiniz diyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum.

İçerisinden geçtiğimiz süreç; başta dünya ekonomisi olmak üzere, ülkemiz ekonomisi üzerinde de bir takım tahribatlar bırakmış, etkileri ile ekonomik dengeler üzerinde sarsıntılara neden olmuş ve olmaya devam etmektedir. İşte bütün olumsuz koşullara rağmen, ekonomik bir savaşın, en zor cephelerinde mücadele eden ve her olumsuzluğa rağmen, yeri gelip iş kapısı yeri gelip aş kapısı olan, ilimiz başta olmak üzere, bölge ve ülke ekonomisine, üretim ve istihdam katkısı sağlayan, tüm üyelerimize, huzurlarınızda en kalbi Şükranlarımı sunmak istiyorum” dedi.

YOZGAT’LA GURUR DUYUYORUZ

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu konuşmasına Yozgat’ın kendilerindeki yerine ve önemine dikkat çekti. Yozgat’ın Yozgat’la ibaret olmadığına işaret eden, birçok önemli isim yetiştirdiğini, siyasette de halen önemli kişilerin görev yaptığına vurgu yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yozgat, gurur duymamız gereken daha pek çok haslete sahip. Oda ve Borsamız, bugün bir güzel işe daha imza atıyor

Yozgat’a değer katanları ödüllendiriyor. Zaten kültürümüz de ne diyor, marifet iltifata tabirdir

Yozgat’ta, önemli bir üretim potansiyeli bulunuyor ve bunu takdir edip güçlendirmemiz gerekiyor

Bakın geçenlerde, TOBB Sanayi Veritabanındaki 90 bin üreticimizi ve 4 bin ürünü analiz ettik

Yozgat tam 266 farklı ürün üretebiliyor.

GELİŞİM İÇİN KENETLENME VAR

Bunların dışında da, Yozgat’ta benim gördüğüm çok güzel bir de tablo daha var. Valimiz ve Belediye Başkanımız, sağ olsunlar, bu önemli günde bizi yalnız bırakmadılar. Oda ve Borsamızla, girişimci kardeşlerimle hep bir aradalar. Yozgat’ın gelişmesi için kenetlenmişler. Tek yürek, tek bilek olmuşlar

Bir yerde birlik varsa, orada sırtınız yere gelmez, Bu çağdaş yönetim anlayışları için, kendilerine teşekkür ediyorum. Öte yandan Yozgat’taki Oda-Borsa Başkanlarımın hepsi de, Ankara’da mesai arkadaşım. Yozgat TSO Sinan Çelik: Strateji Gel.Yük.Kur.Üyesi

Yozgat TB Mehmet Erkekli: TOBB BİS OSB YK Üyesi. Boğazlıyan, Sorgun, Şefaatli, Yerköy Oda-Borsa Başkanlarımız da TOBB’un çeşitli kurullarında görev üstlendiler. Sizleri de Ankara’da en iyi şekilde temsil ediyorlar.  Ayrıca Yozgat Oda ve Borsamız akredite. Yani üyelerimize 5 yıldızlı hizmet sunuyorlar. Bu vesileyle Allah emeklerinden razı olsun diyorum

Oda ve Borsamız birlikte önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor ve büyük bir hayvancılık bir tesisi yapıyor. Böylece Yozgat’ta hayvancılığın gelişimine de ciddi katkı sağlıyor

Buraya gelmeden önce Yozgat TB’nin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdik

Yozgat’a böyle bir eser kazandırdıkları için kendilerini tekrar yürekten kutluyorum

Borsamız TMO-TOBB LİDAŞ’ın da ortağı Ülkemizde lisanslı depoculuğun gelişmesine katkı sağlıyor

Sarıkaya ilçemizdeki 60 bin tonluk lisanslı depomuzla, Yozgatı üreticilerimize hizmet sunuyor. Öte taraftan, Odamızın gayretleriyle, Yozgat’ın ilk 6 ayda, ihracatını en çok artıran il olduğunu da, memnuniyetle öğrendim. Bu vesileyle Odamıza ve ihracatçı üyelerimize, gönülden teşekkürlerimi sunuyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

VALİ POLAT: ÖNCELİĞİMİZ ÜRETİM

Belediye Başkanı Celal Köse’nin ardından Yozgat Valisi Ziya Polat, üretimin önemine dikkat çektiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Hep söylüyoruz. Üreteceğiz, ürettikçe büyüyeceğiz. Büyüdükçe de güçleneceğiz. Yozgat da üreten ürettiğiyle devletine ve milletine artı değer katan bir şehir olmanın mutluluğunu yaşıyor. Biz tarım ve hayvancılık memleketiyiz. Tarımda mercimekte birinciyiz, nohutta ikinciyiz, şeker pancarında beşinciyiz, buğday ve arpada ilk ondayız. İki şeker fabrikasının üretim yaptığı bir şehiriz. Artık ürettiği ham maddeyi maddeye çevirme yolunda yol alan bir şehiriz. Hayvancılık konusunda yaptığımız  ‘Bozok Yaylasında Yaşamak İçin Bir Sürü Neden Var’ projemiz kapsamında son 1 yıl içerisinde 100 bin küçükbaş hayvanı üreticimizle buluşturduk. 250 bin büyükbaş hayvana sahip bir iliz. Et ve Süt Kurumu ile marka değeri olan peynirimizi, yağımızı üreten bir iliz. Yozgat’a artı değer katacak şirketlerin burada olmasını istiyoruz.”

Konuşmaların ardından Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 100 kişiye Yozgat Türkiye Borsası’ndan 24 kişiye ekonomiye sağladıkları değer nedeniyle plaket takdim edildi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor