Mazbatalarını aldılar

Okuduğunuz haber
EĞİTİM BİRSEN YETKİYİ TAÇLANDIRDI
Anasayfa   /    Eğitim    /    Eğitim Birsen yetkiyi taçlandırdı

Eğitim Birsen yetkiyi taçlandırdı

Eğitim Birsen Yozgat Şubesi, eğitim kolundaki yetki alma geleneğini bu yıl da sürdürerek bu alandaki önemli bir rekora imza attı.

EĞİTİM      23 Mayis 2023 - 19:41     0

Eğitim Birsen yetkiyi taçlandırdı

Eğitim kolundaki kamu çalışanlarını bir yıl boyunca temsil etmek üzere yetkili sendikayı belirleyen mutabakat süreci tamamlandı. Memur-Sen Konfedarasyonu'na bağlı olan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Yozgat şubesi 10 yıllık geleneği bozmayarak Yozgat Merkez İlçe, tüm ilçeler ve Bozok Üniversite’sinde eğitim hizmet kolunda görev yapan üyelerin desteği ile en yakın sendikaya 2000’e yakın fark atarak yetkiyi taçlandırmış oldu.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Yozgat şubesi, eğitim kolundaki yetkiyi alarak geleneği korumuş oldu.

YETKİDE 10 YILLIK

GELENEK SÜRÜYOR

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kenan Şerefli konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “4688 sayılı "Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu"nda yer aldığı şekilde her yıl Mayıs ayında yapılan yetkili sendika belirleme çalışmaları kapsamında Yozgat İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde ve Bozok Üniversitesi'nde sendika üye sayıları tespit çalışmaları tamamlanmış, Yozgat'ta Eğitim Hizmet Kolu'nda örgütlü sendikaların başkan ve yöneticilerinin katılımıyla yapılan mutabakat toplantısında tutanaklar imza altına alınmıştır.

HAKLL GURUR YAŞIYORUZ

2023 yılı Mutabakat döneminde de Yozgat Merkez ile 12 ilçe ve Bozok Üniversitesi'nde Eğitim Hizmet  Kolunda Eğitim-Bir-Sen 3404 üye sayısı ile yetkisini sürdürmüştür. İmzalanan mutabakatta il genelinde 3404 Eğitim Bir-Sen üyesine karşın en yakın sendika üye sayısı toplamı 1832 kalmıştır. Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şubesi teşkilatı olarak bu durumun haklı gururunu yaşıyoruz.

SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ

Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şubesi olarak 10 yıldır kesintisiz süren yetkiyi almadaki başarımız yalnızca bizim değil, tüm üyelerimizin başarısıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak ilimizde binleri, ülke genelinde çalışan milyonları temsil etmenin sorumluluğunun farkındayız. Yaptığımız işin uzun soluklu zorlu bir iş olduğunun da bilincindeyiz. Bu anlamda; 1992 yılında Onursal Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın açtığı yolda ve oluşturduğu dinamizm ile medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla, sorunun yandaşı değil çözümün paydaşı olarak rekabet zemininde hizmet sendikacılığı anlayışı ile hak arama mücadelemizde kamu çalışanlarımız adına önemli kazanımlar elde ettik. Kamuda özgürlük alanlarının genişlemesini sağladık. Taleplerimizin karşılık bulmadığı, tarafımıza yapılan tekliflerin yetersiz olduğu dönemlerde demokratik çerçevede dik durmaktan, söylem geliştirmekten de ortaya eylem koymaktan da geri durmadık. Ayrıca  ‘Milli’ sıfatıyla uyumlu, yerli değerlerle donanmış, tarihi, kültürü ve kökleriyle barışık ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak  her zaman  demokrasinin, Milli İradenin yanında olduk.

Bundan sonrada Yeni Türkiye Yüzyılı"nda ilk adımı atan öncülerimiz gibi, mücadelemizi demokratik çerçevede kırmadan dökmeden, ayrıştırmadan kamu çalışanlarımızın  ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek, ekmek ve hak mücadelemize devam edecek, inancın, sağduyunun, vicdanın ve medeniyet değerlerimizin ışığında yol yürüyecek, kamu çalışanlarının sesi, savunucusu olmaya yeni kazanımlar elde etmeye devam edeceğiz.

TÜM ÜYELERE TEŞEKKÜR

Yetkiyi taçlandırdığımız bu dönemde Eğitim Bir-Senli olmanın sorumluluğunu ve çalışkanlığını sergileyerek il merkezimizde,  ilçelerimizde ve üniversitemizde yetkiyi devam ettirerek hak, özgürlük, emek ve ekmek mücadelesi yürütürken aynı zamanda da millet iradesini daim kılarak, Hakk’ı yüceltmek gibi soylu bir davanın neferi olan il, ilçe, üniversite  başkan ve yönetim kurulu üyelerimize, kadın komisyonlarımıza, dava arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Sendikal varlığımız olan Eğitim Bir-Sen’in asil üyelerine bizlere verdikleri destek ve duydukları güvenden dolayı şükranlarımı sunuyor, Kuruluşundan bugüne emek, ömür ve gönül verenlere teşekkür ediyorum.

İstikamet üzere nice yıllara.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor