Sorgun rahat kazandı

Okuduğunuz haber
ÇEKEREK'E İKİ MÜJDE

Bugün fidan yarın nefes

Anasayfa   /    Siyaset    /    Çekerek'e iki müjde

Çekerek'e iki müjde

Çekerek ilçesine Millet Bahçesi ve Atıksu arıtma tesisinin yapılması için beklenilen müjdeli haberler açıklandı.

SİYASET      10 Kasim 2019 - 17:32     0

Çekerek'e iki müjde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Yozgat’a yaptığı ziyaretin sonuçları il ve ilçeler için müjdeleri de beraberinde getirdi. Göreve geldiği günden itibaren Çekerek’i marka bir ilçe yapabilmek adına dur durak bilmeden çaba gösteren Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır’ın sürekli gündeme getirdiği projelerden biri olan Millet Bahçesi ve Çekerek Barajı atık su arıtma tesisi için beklenilen açıklama Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan geldi. Çekerek’e yapılacak bu iki önemli yatırımla birlikte ilçe marka olma yolundaki adımlarını daha sağlam atma şansını elde edecek.

Çekerek ilçesine yapılması düşünülen Millet Bahçesi ve Çekerek Barajı Atık Su arıtma tesisi için müjdeli haber önceki gün Cumhurbaşkanı Fuat Oktay ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyaretinde çıktı.

MİLLET BAHÇESİ VE ATIKSU

ARITMA TESİSİ YAPILACAK

Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır verilen bu müjdeli iki haberden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. İlçelerini marka yapabilmek adına projeler ürettiklerini ve bunların yapılması için gece gündüz çalıştıklarını belirten Eyyüp Çakır, şu açıklamaları yaptı: “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Milletvekilimiz Yusuf Başer’in yaptığı ziyaret ve yapılan toplantıların ardından ilçemize Millet Bahçesi ve Atık su Arıtma tesisinin müjdesini vermek istiyorum.

Millet Bahçesi Projemiz Devlet Su işleri Şantiye binalarının olduğu araziye yapılacak olup, 151 bin m2 Büyüklüğünde olacak. İçerisinde Kafeteryası, Çocuk Oyun alanları, Piknik alanları, Kamp Alanları, Yürüyüş yolları, iskele vb entegre peyzaj projesiyle Orta Anadolu’nun cazibe merkezi haline gelecek prestij projelerinden birini inşallah önümüzde ki yıl birlikte gerçekleştireceğiz.

Malumunuz ilçemizde bulunan Çekerek Barajımıza 13 köy ve ilçe merkezimizin atık suları karışmakta olup barajımız kirlenmekte ve balık ölümleri gerçekleşmektedir. Bu sebeple Baraj Havzamızı ve Barajımızı korumak için Atık Su Arıtma Tesisi yapmak zorundayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibesiyle 25 Milyon TL değerinde ki bu tesisimizde onaylandı.

Bizlere bu projelerimizin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen başta hemşerimiz, gururumuz, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay bey başta olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum beye, Milletvekilimiz Av. Yusuf Başer beye, İl Başkanımız Çelebi Dursun beye, Kurum Müdürlerimize, Proje ekibimize ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

İnşallah Birlikte güzel işler yapacak ve ilçemizi bölgenin parlayan yıldızı yapacağız.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor